Marktnieuws

Raben Group heeft een contract getekend voor de overname van Busse Logistik in Kassel. Het bedrijf heeft meer dan 140 medewerkers en biedt diensten aan voor binnenlands en internationaal vervoer. De overname maakt deel uit van het lange termijn ontwikkelingsplan voor de Raben Group op de Duitse markt. De overname zal worden afgerond na goedkeuring door de antitrustautoriteiten.

De overname is de vierde van de Raben Group in Duitsland sinds begin 2017. Op 1 januari nam Raben Trans European Germany de operaties van voormalige Rhenus-vestigingen in Fellbach en Weilimdorf over. In maart nam Raben de transport- en logistieke bedrijven Exice en RLZ Baden  in Karsruhe over. Op 3 mei jl. heeft Raben Group een contract ondertekend voor het verwerven van een depot van Schmalz + Schon Logistik Groep in Kamen in Noordrijn-Westfalen.

Strategie

“Duitsland is een van de grootste markten in Europa met 80 miljoen consumenten”, zegt Ewald Raben, CEO Raben Group. “We willen dat Duitsland in 2018 de belangrijkste markt voor ons wordt. In die tijd zullen we onze eigen, onafhankelijke distributienetwerk hebben in het land met meer dan 30 locaties. De overname van Busse Logistik past perfect bij deze strategie.”
Busse Logistik is een familiebedrijf opgericht in 1996. Het heeft meer dan 140 medewerkers, waaronder circa 100 chauffeurs. Het richt zich vooral op groupage -en FTL-transporten, evenals op contractlogistiek. De jaaromzet bedraagt circa 15 miljoen euro (2016).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven