Marktnieuws

Bol.com opende vorige week zijn eigen nieuwe fulfilment center in Waalwijk. De anderhalf jaar durende bouw van het acht voetbalvelden grote fulfilment center is een van de grootste projecten uit de geschiedenis van bol.com. Het fulfilment center is een van de meest duurzame gebouwen in de Benelux. Eerder dit jaar werd het onderscheiden met een internationale BREEAM award voor duurzaamste bouwproject in de categorie industriële gebouwen.

Het nieuwe fulfilment center biedt ruimte voor zo’n 1 miljoen verschillende artikelen (7 miljoen items totaal) en zal een grote bijdrage leveren aan de meest betrouwbare en snelste levering van e-commerce bestellingen in Nederland en België.

Het werk achter de schermen is echter net zo indrukwekkend te noemen. Magazijninrichter Dexion is volop bezig geweest met wat gerust een logistieke krachtinspanning genoemd mag worden.

In de eerste 2 bouwfasen reed Dexion maar liefst 163 trailers aan magazijnstellingen het terrein aan de Pakketweg in Waalwijk op.

Het ervaren montageteam van Dexion kreeg enkele weken om deze installatie op te bouwen en heeft de klus in recordtijd volbracht. Bol.com beschikt nu over een fulfilment center voorzien van legbordstellingen, type HI280, geleverd voor de opslag van 7.000.000 items.

Daarnaast heeft Dexion ook palletstellingen, type P90, geleverd en gemonteerd. Dit resulteerde in een opslagcapaciteit van 22.358 palletplaatsen. De palletstellingen zijn voorzien van framebeschermers, stijlbeschermers, houten vlonders en doorvalbeveiliging, zodat het magazijn voldoet aan Arbo-eisen met betrekking tot de veiligheid.

Meer informatie: Constructor Dexion Holland BV

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven