Marktnieuws

Crisplant heeft het contract verkregen voor het ontwerpen en installeren van een snel sorteersysteem voor New Look’s distributiecentrum in Lymedale, Groot-Brittannië. Het nieuwe systeem is gebaseerd op de LS-4000CB van Crisplant, volgens de leverancier het meest energiezuinige sorteersysteem. Het energieverbruik van de sorter is volgens Crisplant tot 75% lager dan bij sorteersystemen die gebruik maken van conventionele aandrijftechnologie.
Het sorteersysteem zal in aanvang een capaciteit bieden voor een gelijktijdige afhandeling van 240 orders. Het ontwerp is echter op de toekomst gericht en biedt de mogelijkheid om het systeem uit te breiden met extra in- en uitvoerbanen.

De sorter zal worden voorzien van twee crossbelt units per carrier en biedt de flexibiliteit om op drie verschillende snelheden te werken. Hierdoor beschikt New Look altijd over de ideale sorteercapaciteit en worden slijtage, onderhoudskosten, geluidsniveau en vermogenopname geminimaliseerd.
Het sorteersysteem wordt verder voorzien van Crisplant Sorter Control (CSC) en Crisplant Machine Control (CMC) software en zal eveneens Manual Encoding Stations (MES) bevatten. De besturingen bieden een robuuste werkomgeving, voorzien van een eenvoudige gebruikersinterface. Operators en management houden eenvoudig zicht op de goederenstroom en procesvoering, waardoor continu een optimaal systeemgebruik is gewaarborgd.

De installatie van het nieuwe sorteersysteem zal in de laatste helft van 2011 voltooid zijn. Naar verwachting is het hele project in 2012 afgerond.

Meer informatie: BEUMER Group Benelux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven