Marktnieuws
Wethouder René de Heer, Maurice Smits, Aan de Stegge Twello, Ronald Leunisse, DHL Express Nederland, Marco van der Laan, Aan de Stegge Twello.
Wethouder René de Heer, Maurice Smits, Aan de Stegge Twello, Ronald Leunisse, DHL Express Nederland, Marco van der Laan, Aan de Stegge Twello.

Op Bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle bouwt Aan de Stegge Twello voor DHL Express een nieuwe vestiging voor het bezorgen en afhalen van internationale expreszendingen. Het bereiken van het hoogste punt is gevierd door de onthulling van een doek in de top van het gebouw door wethouder De Heer van de gemeente Zwolle en Ronald Leunisse, managing director van DHL Express Nederland.

Het Service Center aan de Mindenstraat vergt een investering van 11 miljoen euro en wordt in het voorjaar van 2019 in gebruik genomen. Het pand wordt gerealiseerd op een perceel van 14.027 m2 en zal 3.610 m2 beslaan.

Vijfde nieuwe Service Center

Met luchtverbindingen vanaf Schiphol staat het noorden van Nederland via dit Service Center in directe verbinding met de rest van de wereld. De groei in internationaal expresvervoer zet DHL ertoe aan de capaciteit uit te breiden en te innoveren in materieel, gebouwen en processen. Het gaat om het vijfde nieuwe Service Center in Nederland in amper drie jaar tijd. De ander vestigingen zijn in Utrecht, Breda, Rotterdam/Den Haag en Maastricht.

Innovatief

Het Service Center bestaat uit een warehouse waarbinnen goederen worden gesorteerd middels een automatische sorteerinstallatie. Daaraan gekoppeld zit een zogenaamde Pick Up and Delivery Finger met 30 docks voor het laden en lossen van bestelauto’s in combinatie met een City Hub voor het laden en lossen van fietskoeriervoertuigen.

In lijn met zijn ambitieuze milieudoelstellingen om tegen 2050 emissievrij te zijn, kiest DHL ervoor om dit nieuwe Service Center te bouwen en te exploiteren volgens de hoogst geldende duurzaamheidseisen. Het gebouw zal voldoen aan het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’ en wordt daartoe uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom.

 

Meer informatie: DHL Benelux Amersfoort

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven