Marktnieuws

Afgelopen week werd de tweede Manpower Logistics Academy (MLA) in Hillegom geopend. Detacheerder Manpower speelt hiermee in op de toenemende schaarste van gecertificeerd logistiek personeel.  

Het autonome opleidingscentrum is een initiatief van Manpower in samenwerking met opleider Athetys. Kandidaten volgen hier opleidingen voor het besturen van rollend materieel: heftruck, reachtruck en elektrische pallet truck. Met de opening van dit tweede opleidingscentrum bereikt Manpower kandidaten en opdrachtgevers in negen van de tien grootste logistieke hotspots in Nederland.

Eindhoven
Sinds de opening van de eerste MLA in april 2016 zijn er al meer dan 1.400 kandidaten opgeleid en geplaatst via het opleidingscentrum in Eindhoven, meldt het uitzendbureau. “Hiermee hebben we onze eigen doelstelling van 130 geplaatste kandidaten in het eerste jaar na opening ruim overtroffen”, zegt manager Bas van Sprundel. “We zijn ontzettend trots dat we veel eerder dan verwacht zoveel kandidaten hebben opgeleid en geplaatst.”

Door de groei van e-commerce zag Manpower vraag naar gecertificeerd personeel in distributiecentra explosief toenemen. De detacheerder denkt met de tweede academy ook grotere logistieke hotspots zoals Schiphol en Utrecht-Nieuwegein-Vianen te kunnen bedienen. “Hiermee bereiken we alle kandidaten en opdrachtgevers die binnen één uur reisafstand wonen van negen van de tien belangrijkste logistieke hotspots in Nederland”, aldus van Sprundel

Aanbod opleidingen
Opleidingen aan de MLA duren één tot vier dagen en bestaan uit zowel een praktijk- als een theoriegedeelte dat met behulp van een e-learning wordt aangeboden en getoetst. Per klas is er ruimte voor acht kandidaten. Van Sprundel: “Kandidaten krijgen bij ons allemaal een eigen trainingstoestel en meerdere trainingsdagen, dit is uniek in vergelijking tot reguliere opleidingscentra. De kandidaten maken al tijdens de training kennis met de processen én (soms) goederen van de opdrachtgever waarvoor zij gaan werken. Hiermee spelen we zoveel mogelijk in op de wensen van onze opdrachtgevers, terwijl we daarnaast inzetten op een snelle ‘onboarding.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven