Marktnieuws
MotracLinde nieuw optisch waarschuwingssysteem.
MotracLinde nieuw optisch waarschuwingssysteem.

Linde Material Handling heeft het Linde Blue Spot optische waarschuwingssysteem verder ontwikkeld en presenteert het bedrijf de Linde TruckSpot. Het systeem projecteert een rode gevarendriehoek op de grond en waarschuwt daarmee voor naderende transportvoertuigen en maakt gevaarlijke situaties op effectieve wijze minder gevaarlijk. 

Het systeem waarschuwt voetgangers voor het gevaar in onder andere onoverzichtelijke bochten, kruispunten en steile hellingen en voorkomen zo onnodige aanrijdingen. De rode gevarendriehoeken op een witte achtergrond worden over de hele wereld begrepen als gevarensymbolen. Linde Material Handling heeft nu een optisch waarschuwingssysteem voor heftrucks ontwikkeld dat gebruik maakt van juist die intuïtieve perceptie. De grote projectie van de Linde TruckSpot combineert de voordelen van de BlueSpot met een nog sterker waarschuwingseffect.

Waarschuwingssymbool

Door middel van LED-technologie genereert de TruckSpot een helder waarschuwingssymbool van 1,25 meter. Dit verschijnt op een afstand van ongeveer vier meter op de grond achter het voertuig, optioneel alleen bij het achteruitrijden. Voetgangers of andere heftruckchauffeurs herkennen hiermee dat er een voertuig nadert en zullen onwillekeurig inhouden. De Linde TruckSpot verhoogt de veiligheid, vooral in drukke opslag- of productieomgevingen en op onoverzichtelijke kruispunten. Het belang van dergelijke waarschuwingssystemen kan niet genoeg worden beklemtoond. Volgens de statistieken van het Duitse bedrijfschap voor handel en logistiek (Berufsgenossenschaft Handel und Warenlogistik) vindt 65 procent van alle ongevallen met heftrucks plaats bij het aanrijden van mensen of obstakels.

Geen akoestische signalen

Nog een voordeel van de TruckSpot: logistieke medewerkers worden niet afgeleid door akoestische signalen, zoals ook het geval is bij de Linde BlueSpot. “Onze wereldwijd unieke oplossing is ook ideaal voor lawaaierige werkomgevingen waar het vaak voorkomt dat werknemers akoestische waarschuwingssignalen niet horen”, zegt Fuchs. Dankzij de lichttechnologie verblindt de Linde TruckSpot niet. De Linde-oplossing is af fabriek verkrijgbaar, maar kan ook zonder problemen achteraf worden opgebouwd. Indien nodig kan de Linde TruckSpot zelfs worden gecombineerd met de Linde BlueSpot.

Bij Linde is de TruckSpot echter niet de enige veiligheidsvoorziening, die in de branche bijna tot de standaard veiligheidsuitrusting behoort. Ook hulpsystemen als het Linde Load Management, de Safety Pilot of de Dynamic Mast Control hebben nieuwe normen gesteld.

Meer informatie: Motraclinde / Motrac Intern Transport

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven