Marktnieuws
PLUS

PLUS opent een nieuw distributiecentrum. De supermarktketen mag van de gemeente Oss gaan bouwen op bedrijventerrein Vorstengrafdonk. Er komen ongeveer 350 mensen te werken. 

Hightech

Het warehouse wordt grotendeels gemechaniseerd en wordt dan ook een ‘hightech dc’ genoemd. Er zal volop daglicht naar binnen schijnen en het geluid zal zoveel mogelijk worden geminimaliseerd. 

“Het verkrijgen van de vergunning is een hele belangrijke mijlpaal in de realisering van ons nieuwe dc”, zegt Rowell Versleijen, directeur Logistiek van PLUS Retail.

“Het is in deze competitieve branche erg belangrijk dat PLUS ook in de toekomst een sterke concurrentiepositie kan houden. Dit nieuwe, duurzame distributiecentrum gaat daar een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Werkgelegenheid

Wethouder Frank den Brok is ‘verheugd’ over de komst van PLUS: “In zo’n modern geautomatiseerd, high-tech distributiecentrum werken veel ICT-ers en werktuigbouwkundigen. Het nieuwe distributiecentrum biedt straks veel werkgelegenheid voor mensen met MBO-niveau en hoger.” 

In 2023 in operation

PLUS, dat zijn pijlen aanvankelijk had gericht op Tiel, start in de zomer van 2020 met bouwen en eind 2022/begin 2023 moet het dc in gebruik worden genomen. Vanuit de locatie moeten 272 PLUS-supermarkten in Nederland worden beleverd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven