Marktnieuws
Hornbach

Hornbach opent een nieuw distributiecentrum in Eindhoven. De Duitse bouwmarktketen van 13.000 vierkante meter wordt gefaseerd in gebruik genomen en zal in mei 2020 volledig operationeel zijn. 

Hornbach noteert al vierenhalf jaar dubbele groeicijfers in Nederland. Inmiddels wordt een belangrijk deel van die omzet online gerealiseerd. Om het aantal online bestellingen verder te kunnen laten groeien en de orders te verwerken, opent Hornbach dus een nieuw dc.

Van plaatmateriaal tot mortel

“Nederland is in Europa trendsettend op het gebied van onlinebestellingen”, zegt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland. “Consumenten verwachten ons volledige assortiment van 120.000 artikelen, waaronder groot plaatmateriaal en zware producten zoals mortel, online te kunnen bestellen. En levering natuurlijk binnen 24 uur.”

“Als Beste Bouwmarkt van Nederland willen we ook online de beste zijn. Een eigen distributiecentrum in Nederland is dan essentieel”, besluit De Goede.

Bekijk hier de bedrijfsvideo van Hornbach.

Samenwerking met XPO Logistics

Het dc wordt gerealiseerd in samenwerking met XPO, die een deel van de dienstverlening voor onlinebestellingen gaat uitvoeren. “We maken graag gebruik van de expertise van XPO”, vervolgt De Goede. “We hebben er vertrouwen in dat het voorraadbeheer, orderpicken en het uitleveren van bestellingen bij deze gerenommeerde logistieke dienstverlener in goede handen zijn.” 

Mauro Ungheretti, managing director Supply Chain Netherlands, Belgium, Germany XPO Logistics, is trots op de samenwerking met Hornbach: “Ons team kijkt ernaar uit Hornbach te steunen in haar groeiambitie op de online DIY-markt.” 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven