Marktnieuws

Neele-Vat Logistics heeft Mainport Warehousing & Forwarding overgenomen. Met deze overname bereidt de logistiek dienstverlener uit Rotterdam zich voor op zijn nieuwe distributiecentra in Waalhaven en op de Tweede Maasvlakte. Met de overname kan Neele-Vat naar eigen zeggen intermodale transportstromen efficiënter uitvoeren.

Mainport blijft onder eigen naam binnen Neele-Vat opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Directeur Jos Lems blijft de vestiging aansturen.

Betrouwbare partner

Eigenaar Henk van Esch doet wel een stap terug; hij blijft verbonden als adviseur. Van Esch: “Ik was op zoek naar een betrouwbare partij voor de toekomst. Om hiermee de continuïteit van mijn onderneming, de medewerkers en klanten zeker te stellen. Neele-Vat kon die garanties bieden.”

Mainport is vooral sterk in het crossdocken van continentale lading voor de short sea sector. De ligging in het hart van het short sea cluster maakt het een mooie versterking voor Neele-Vat. Op de huidige locatie loopt het bedrijf immers tegen de capaciteitsgrenzen aan. 

Het nieuw te bouwen crossdockcentrum door Neele-Vat biedt dan ook een mooie mogelijkheid om de groei in de toekomst door te zetten. Hiermee is de integratie voor beide ondernemingen een zuivere win-win oplossing.

Duurzamer werken

Cuno Vat: “Door de overname van Mainport reduceren we aan- en afrij kilometers. Door deze reductie kunnen we efficiënter werken. Wat een positief effect zal hebben op de intermodale stromen en CO2-reductie. In de toekomst zullen we ook proberen de aansluiting te zoeken met rail. Nu al hebben wij meerdere treinen per week naar Italië. Ook hier komt lading uit die geschikt is voor het crossdockcentrum.”

Groei van transportnetwerk 

Het Europese transportnetwerk van Neele-Vat zal zo dus ook de positieve gevolgen merken. De komende jaren wil het bedrijf hier nadrukkelijk in verder groeien. Neele-Vat Logistics heeft 900 medewerkers in dienst die werken in 20 vestigingen in 10 landen. Het bedrijf beschikt over 256.000 vierkante meter warehouse en maakt een omzet van 300 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven