Marktnieuws

Montapacking opent binnenkort zijn tiende distributiecentrum in het land. Het e-fulfilmentbedrijf neemt zijn intrek in een pand in Lelystad dat eerder werd gebruikt door het televisieprogramma vtwonen.

“Een vestiging in de buurt van de hoofdkantoren van webshops is altijd prettig. Lelystad ligt onder de rook van Amsterdam, waar veel van onze klanten gevestigd zijn”, zegt directeur Edwin van der Ham. 

Een impressie van het pand.

Brand in vorig dc

Montapacking had al tien dc’s, maar in september brandde de locatie in Molenaarsgraaf in de Alblasserwaard af. Montapacking kon tijdelijk terecht in Meerkerk, op zeventien minuten rijden van Molenaarsgraaf. In het uitgebrande dc lagen producten opgeslagen van zestig klanten van Montapacking, webshops waarvoor Montapacking de e-fulfilment verzorgt. 

Kunstmatige intelligentie

Nu heeft Montapacking, naar eigen zeggen ‘het snelst groeiende e-commerce fulfilmentbedrijf’ van Nederland, er met Lelystad weer een vaste locatie bij. Er is ook wel extra ruimte nodig, want de orderaantallen groeien hard, aldus Van der Ham: “Dit lukt omdat we onze klanten met behulp van slimme algoritmes steeds beter helpen hun voorraadniveaus te verlagen, terwijl hun voorraad­beschik­baar­heid minimaal hetzelfde blijft.”

Bekijk hier een video van Montapacking.

“De komende jaren verwachten wij per klant de gemiddelde voorraad met circa een derde te kunnen reduceren.” Ook voor Montapacking is dat goed nieuws, omdat men dan meer klanten vanuit de dc’s kan bedienen. 

600 webwinkels

Montapacking is een e-commerce fulfilmentbedrijf dat de logistiek voor meer dan 600 webwinkels verzorgt met ongeveer 500 medewerkers. Het bedrijf is sterk technologiegedreven. Met de ‘universele check-out’ van Montapacking kan elke webshop alle mogelijke logistieke afleveropties- en locaties aanbieden aan de consument. Zowel voor het verzenden van de pakketten naar de consumenten alsook voor de retourlevering. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven