Marktnieuws

Montapacking blijft groeien door de fulfilment-activiteiten van De Brink in Enschede over te nemen. Met de overname maakt het een doorstart: onder de hoede van branchegenoot Wial was een faillissement ‘onafwendbaar.’

“Een kans als deze komt niet elke dag voorbij.” Directeur Edwin van der Ham doelt op de gelegenheid die zich voordeed om met de overname te blijven groeien als handling en bezorgpartner in de e-commerce-branche. Montapacking wist in de afgelopen drie jaar met gemiddeld 75 procent te groeien en wil dit tempo volhouden. Te meer omdat van der Ham van mening is dat dit nodig is om in de toekomst te blijven bestaan in deze groeimarkt.

“In de fulfilmentbranche blijven in mijn visie straks slechts een paar grote spelers over. Wij horen daar nu bij en wij willen daarbij blijven horen. Deze overname past daarom goed bij onze groeistrategie, waarbij Enschede een perfect bruggenhoofd is naar Duitsland.”

-Edwin van der Ham

 

Faillissement de Brink
Medewerkers en klanten van De Brink hebben een roerige tijd achter de rug. In oktober 2017 werd De Brink uit Enschede verkocht aan branchegenoot Wial in Etten-Leur. Direct na de overname werden de direct-mailactiviteiten van het nieuwe bedrijf ondergebracht in Etten-Leur, terwijl alle fulfilment-activiteiten zich concentreerden in Enschede. Een aantal weken geleden werd duidelijk dat Wial het hoofd niet boven water kon houden. Een faillissement was onafwendbaar.

Overname werknemers
Vervolgens heeft Montapacking de Brink uit de failliete boedel van Wial overgenomen. Volgens curator van Logtestijn, zullen de fulfilmentactiviteiten in Enschede worden doorgestart, met de doelstelling zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden. Inmiddels is het ontslag van 27 werknemers aangezegd. Van der Ham: “Wij gaan echter op heel korte termijn gesprekken aan met de werknemers met de intentie om zoveel mogelijk mensen weer aan het werk te helpen. Op hun vertrouwde werkplek. Zij hebben zich, ondanks de roerige tijden en onzekerheden, van hun beste kant laten zien. Dat moet beloond worden.”

Montapacking bestaat sinds 1999 en verzorgt momenteel de logistieke afhandeling voor meer dan 475 webwinkels. Montapacking is decentraal georganiseerd, werkt vanuit meerdere zelfstandige e-commerce magazijnen en zorgt wereldwijd voor de handling en bezorging van orders van haar klanten.

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Montapacking neemt De Brink -uit failliete boedel- over

 1. Dit is inderdaad een mooie stap voor Montapacking.
  Gefeliciteerd Edwin en team!

  Op een punt zet is wel mijn vraagtekens en dat is dat er straks enkel nog een paar grote spelers over zijn…

  Naar mijn mening zullen er straks naast de overgebleven grote spelers óók nog een aantal “kleinere” spelers actief zijn met ieder haar eigen focus.

  Maar van het aantal fulfilmentpartijen die er nu actief zijn (+/- 100) zullen er inderdaad een hoop gaat wegvallen, door overnames, fusies, faillissementen of partijen die inzien dat je er fulfilment niet zomaar bij doet.

  Ik zie in de markt dat er veel behoefte is aan (intensief) persoonlijk contact en breed strategisch e-commerce advies om sneller te kunnen groeien en om onnodige kosten te besparen.

  Daar moet natuurlijk wel tijd voor zijn binnen een bedrijf om dat nog voor je klanten te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven