Marktnieuws

E-fulfilment bedrijf Montapacking in Molenaarsgraaf is op 27 september getroffen door een grote brand. Het distributiecentrum in het Zuid-Hollandse dorp is volledig verwoest.

De brand werd donderdagochtend iets voor 5.00 uur ontdekt. Er kan geconcludeerd worden dat het hele magazijn als verloren moet worden beschouwd. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Het dc in Molenaarsgraaf is 1 van de 10 dc’s van Montapacking.

Oorzaak onbekend

Edwin van der Ham, directeur van Montapacking: “Op het moment van de brand was er gelukkig niemand aan het werk. De oorzaak is vooralsnog onbekend. We hebben al een ander pand, dat op dit moment wordt ingericht.  Uiteraard gaan de werkzaamheden in onze andere 9 vestigingen gewoon door. Zij nemen de bestellingen van Molenaarsgraaf vrijwel volledig over.”

Voorraden snel aanvullen

“Dat is de kracht van decentralisatie: wanneer er een vestiging wegvalt, blijven er in ons geval nog 9 over om de zaak over te nemen”, aldus Van der Ham. “Ook de IT vormt geen enkel probleem. Onze klanten hebben nu prioriteit. Zij lijden hier het meest onder en we doen er alles aan om dat leed zoveel mogelijk te verzachten.” Montapacking is in overleg met hun leveranciers om de verloren voorraden zo snel mogelijk aangevuld te krijgen. “De eerste zendingen werden om half 10 al in onze andere magazijnen verwerkt.”

Nieuw dc

Ondanks de verslagenheid is Van der Ham strijdbaar en positief: “Zelfs onze grootste concurrent heeft hulp aangeboden. Het is mooi dat dat gebeurt.” Aan een verhuizing denkt hij niet. Het pand gaat plat om op dezelfde plek een nieuw distributiecentrum te bouwen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven