Marktnieuws

DPD heeft een nieuw distributiecentrum geopend in Eindhoven. De ‘HUB Eindhoven’, zoals de pakketdienst het warehouse noemt, is 88.000 vierkante meter groot en bevat een sorteerinstallatie die ruim 2,1 kilometer lang is. Later zal het terrein met nog eens 36.000 vierkante meter worden uitgebreid.

Green sorter

Het ‘kloppende hart van het gebouw’ is naar eigen zeggen de LS-4000 CB sorter, die ook wel de green sorter wordt genoemd. Deze sorteermachine kan 50.000 pakketten per uur sorteren. Hiernaast zorgt deze machine voor 75 procent energiereductie doordat-ie werkt volgens een ‘start-stop-systeem’.

Zijn er geen pakketjes te sorteren, dan wordt de machine niet aangedreven. Dit systeem valt te vergelijken met het stop-startsysteem in auto’s: als de wagen stilstaat, schakelt de motor zichzelf uit om benzine te besparen.

De vijfhonderd medewerkers van DPD in Best verhuizen overigens mee naar het nieuwe dc op bedrijventerrein Westfields in Oirschot, dat op twintig minuten rijden ligt van Eindhoven.

“De nieuwe HUB Eindhoven biedt volop mogelijkheden om mee te groeien met vragen vanuit de markt”, zegt CEO Eric Dietz. “Hierdoor kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van verzenders en ontvangers van pakketten en piekvolumes snel verwerken. Het distributiecentrum is veruit de grootste HUB in het DPD-netwerk en neemt een zeer belangrijke positie in voor het internationale netwerk van DPD in Europa. HUB Eindhoven past daarmee volledig in de ambitie van DPD om op innovatieve wijze duurzame groei te realiseren.”

Opening

Het dc werd donderdag geopend door minister Hugo de Jonge en de squashgiganten Ali Farag en Nour El Sherbini. Deze week vindt tevens het internationale squashevenement DPD Open plaats, dat door DPD wordt gesponsord. Dit toernooi behoort, met een prijzenpot voor mannen en vrouwen van 212.000 dollar, tot de tien grootste squashevenementen ter wereld.

DPD

DPD Group, dat onderdeel is van het Franse LaPoste, is een van de grootste internationale pakketservices van Europa. Men heeft meer dan 75.000 bezorgers in dienst. DPD Group bezorgt dagelijks 5,2 miljoen pakketten via de merken DPD, Chronopost, DEUR en BRT.

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven