Spotlight

Minder stress met XL-Motion-bakken

Dienstverlener Hammer bouwde een nieuw logistiek centrum voor meerdere klanten. Daarin gebruikt de logistieke firma de XL-Motion-bakken van BITO, speciaal ontworpen voor geautomatiseerde magazijnen. Bij Hammer resulteerde dit in een hogere efficiëntie en meer werkplezier.

Hammer GmbH en partner Co. KG bouwden een nieuw, multi-user logistiek centrum in Bedburg, bij Keulen. Dankzij de grotere ruimte én de nieuwste opslagtechnologie kunnen ze voortaan een spectaculair groeiende doe-het-zelfketen nog beter ondersteunen. Hoe ze dat doen? Onder meer dankzij de 60.000 plastic XL-Motion-bakken van BITO, op maat gemaakt voor geautomatiseerde magazijnen. Met het grote interne volume van de bakken stapelt Hammer voortaan meer goederen. Ook de ruimte óp de rekken vullen ze efficiënter in. Bovendien zorgt de speciale circulatiebasis van de XL-Motion voor een hogere stabiliteit en een geruisloos transport.

Voldoende voorraad
“Stel: een klant in de doe-het-zelf-handel zoekt een specifieke schroef. Vindt hij die niet? Dan zie je hem niet meer terug.” Aan het woord is Lutz Harde, Managing Director van het nieuwe logistieke centrum van Hammer. “Handelsbedrijven moeten altijd voldoende goederen beschikbaar hebben. Dat vereist een snelle, soepele en betrouwbare logistiek. Daarom bouwden we dit grote logistieke centrum. Tien hallen met een hoogte van tien meter, en een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. Daarmee bedient Hammer– naast de grote doe-het-zelf-markt – ook andere klanten.”

60.000 XL-Motion-bakken

Stille bakken met een hoog volume
De hallen van Hammer bevatten verschillende goederen. En elk product heeft er zijn eigen opslagsysteem: hallen voor gevaarlijke goederen, hallen met palletstellingen of hallen voor blokopslag. En vooral: hallen met kleinere producten. Harde: “We stelden ons de vraag: Hoe moeten we die massa kleine onderdelen efficiënt behandelen?” Het antwoord vonden ze bij BITO, en de XL-Motion-bakken. Zij wonnen het van alle concurrerende systemen. De troeven? Het hoge netto volume van de bakken én de speciale constructie, die een extreem stille werking garandeert. Hammer besloot meteen 60.000 XL-Motion-bakken te bestellen.

“We krijgen zeer goede feedback van het personeel. Ze vinden het leuk om hier te werken. Het rustige loopgedrag van de bakken verhoogt hun concentratie en verkleint het foutpercentage”

-Lutz Harde, Managing Director van Hammer

Hogere efficiëntie
De XL-Motion-bakken zijn uitgerust met barcodedragers aan elke lange kant, een geïnjecteerd klantlogo, en ze zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal. Met een volume van 53 liter, en afmetingen van 600 x 400 x 320 millimeter, kan de bak tot 50 kilogram aan. “Hoe meer een bak kan bevatten, hoe meer goederen we kunnen opslaan, en hoe minder we achteraf moeten bijvullen”, zegt Harde. “We verplaatsen nu minder bakken. Net daarom werkt het hele systeem veel efficiënter. We doen méér, in minder tijd.”

Meer werkplezier en minder fouten
En dan de kers op de taart: de revolutionaire circulatiebasis van de XL-Motion. Met een soepele frameconstructie op diagonale steunribben, buigt de bodem nooit door. En omdat die bodem altijd vlak en glad is, hoor je de bak niet op de transportband. Lutz Harde: “We krijgen zeer goede feedback van het personeel. Ze vinden het leuk om hier te werken. Het rustige loopgedrag van de bakken verhoogt hun concentratie en verkleint het foutpercentage.”

• Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met BITO. >>Zie de website voor meer informatie

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven