Marktnieuws
Alloga Flück loading towers.
Alloga Flück loading towers.

Om hun goederenstroom te optimaliseren heeft Alloga geïnvesteerd in een materialhandlingsysteem van Flück Fördertechnik AG dat is uitgerust met de modulaire conveyortechnologie van Interroll. Bij farmaceutische producten, is snelle levering belangrijk aan de ruim 13.000 ontvangers die Alloga bevoorraadt, waaronder artsen, apotheken en ziekenhuizen.

Verder is het van belang om voldoende voorraad te hebben om aan de vraag te kunnen voldoen. Alloga moet daarbij zeer hoge standaarden aanhouden om hoge kwaliteit en perfecte service te kunnen bieden. Het gaat daarbij om farmaceutische producten waaraan niet direct te zien is of de conditie goed of slecht is. Daarom moeten ze dit kwaliteitsniveau continu kunnen garanderen. Maar tegelijk moeten ze efficiënt en flexibel zijn en op een gestandaardiseerde manier kunnen reageren op individuele eisen.

Efficiency-eisen

Alloga’s hoogbouwmagazijn heeft meer dan 32.000 opslaglocaties met verschillende temperatuurgeregelde condities. Hier worden de farmaceutische producten van ongeveer 80 partners opgeslagen. Het toenemende aantal orders en de steeds groter wordende opslagcapaciteit, verwerkingscapaciteit en efficiency-eisen hebben ertoe geleid dat Alloga zijn conveyortechnologie strategisch heeft vernieuwd. Voor de realisatie hiervan koos Alloga voor de systeemintegrator Flück Fördertechnik. Vanaf het eerste idee tot en met de inbedrijfstelling zet Flück Fördertechnik zijn expertise en enthousiasme in om voor elke klant op maat een materialhandlingsysteem te ontwerpen, waarbij hoogst individuele oplossingen en innovatieve concepten worden uitgewerkt.

Modulaire transportplatform

Eén van de wensen van Alloga was het managen van een moderniseringsproject tijdens lopende werkzaamheden. Dus zonder de dagelijkse workflow te hoeven onderbreken, maar ook onder forse tijdsdruk. De samenwerking tussen Flück en Interroll was daarbij succesvol door de optimale, schaalbare oplossing die Interroll bood in de vorm van zijn modulaire transportplatform.

Meer buffercapaciteit

Om de doorvoer in de bestaande ruimte te optimaliseren, ontwikkelde Flück een aangepast ontwerp voor Alloga. De speciale laadtorens in het orderverzamelgebied waarmee werknemers complete, voor verzending klaarstaande orders in de conveyorbanen kunnen laden. De trays worden met een verticale transportband naar een hoogte van vier meter getransporteerd, waardoor de benodigde ruimte minimaal kan worden gehouden. Met behulp van een stuwdrukvrij accumulatietransportsysteem met energiebesparende 24 V technologie van Interroll, lukte het Flück onderweg veel meer buffercapaciteit te creëren. Met laadeilanden bouwden ze opslagcapaciteit op, waardoor orderverzamelaars alle goederen in één keer kunnen lossen en vervolgens kunnen doorgaan met hun toegewezen taken. Dit concept bespaart niet alleen waardevolle tijd.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven