Magazijnautomatisering

Magazijnrobots zijn hot. Uit onderzoek van Supply Chain Dive blijkt dat investeerders de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s pompten in bedrijven die zich met de ontwikkeling van deze robots bezighouden.

Het Amerikaanse GreyOrange haalde volgens de cijfers van Crunchbase (‘het Wikipedia voor bedrijfsinformatie’) de meeste ‘venture capital’ op: bijna 155 miljoen euro. Venture capital betekent zoveel als externe financiering voor startende innovatieve bedrijven en daar vallen robotontwikkelaars dus ook onder. 

GreyOrange ontving de meeste miljoenen: 155 miljoen euro. Bron: Crunchbase.

E-commerce 

Met name grote e-commercebedrijven investeren in robots. Amazon nam in 2012 bijvoorbeeld nog robotfabrikant Kiva Systems voor bijna 690 miljoen euro over. De internetgigant besloot toen ook om een speciale robottak op te richten: Amazon Robotics. Inmiddels heeft Amazon 100.000 robots in gebruik, verdeeld over ongeveer 25 Amerikaanse distributiecentra.

Serveerwagen

Amazon liet het hier niet bij, want ook de robotbedrijven Balyo en Canvas Technology werden gekocht. Canvas is vooral bekend van de Canvas Autonomous Cart. Deze pickkar kan zelfstandig mensen en obstakels ontwijken. De kar maakt ook gebruik van 3D-beeldvorming. De op een serveerwagen lijkende robot is als het ware ‘een zelfrijdende auto in een magazijnomgeving’, schreef TechCrunch.

Lees hier het artikel over de overname van d

In 2023 zullen ongeveer 50.000 magazijnen met robots werken, tegenover 4.000 in 2018, zo stelde het Amerikaanse onderzoeksbureau ABI Research al.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven