Marktnieuws

Logistiek dienstverlener DHL moet een boete van drie miljoen euro betalen. Bij een bedrijfsongeval in februari 2016 in het Engelse Coventry kwam medewerker Robert Baynham om het leven. Hij was 50 jaar. DHL heeft steken laten vallen als het gaat om veiligheid, oordeelde de hogere rechtbank.

Banden van 578 kilo

Baynham was achter zijn bureau aan het werk toen er door het plafond twee Bridgestone-banden van ieder 578 kilo vielen. De banden waren uit magazijnstellingen gerold, verbrijzelden de vloer en verpletterden Baynham, die een etage lager in zijn kantoor zat. Baynham werd naar het ziekenhuis gebracht, maar het mocht niet meer baten. Drie andere werknemers raakten gewond, maar overleefden de klap.

Geen ‘risico-inventarisatie’

Volgens de hogere rechtbank van Warwick, een plaatsje onder Coventry, heeft DHL nagelaten om een ‘risico-inventarisatie’ uit te voeren. De nadruk lag altijd op het draaien van een hogere productie, zo luidde de conclusie. Op deze manier heeft DHL Services Ltd de gezondheid van zijn werknemers in gevaar gebracht, aldus de rechter. DHL heeft schuld bekend. 

Een voorbeeld van een Bridgestone-band.

Rechter: ‘Een menselijke tragedie’

“Het bedrijf heeft een te groot aantal stilstaande voorwerpen op een gebied geplaatst waaronder mensen werkten. Toen de chauffeur bezig was met het maken van een nieuwe stapel, kwamen de banden met elkaar in contact waardoor ze omvielen. Het lijdt geen twijfel dat deze fouten hebben geleid tot een menselijke tragedie”, aldus de rechter. 

“Robert was een familieman die zijn vrouw ontmoette in zijn tienertijd. Zijn dood heeft de kinderen nu ook van hun vader beroofd (…) Het is een geluk dat dit soort incidenten op deze locatie niet eerder heeft plaatsgevonden.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven