Marktnieuws

Logistiek dienstverlener NEX Logistics, een dochteronderneming van het Japanse Nippon Express, heeft voor het magazijn Bedburg/Erft (Duitsland) 37 nieuwe UniCarriers intern transport trucks in gebruik genomen. Vanuit deze locatie verzorgt NEX Logistics, voor één van haar klanten, de leveringen van elektronica in de gehele EMEA-regio. Naast het intern transport heeft UniCarriers ook de bijbehorende batterijwisselsystemen geleverd. Met deze oplossing worden de zware batterijen van de reachtrucks in slechts één minuut automatisch gewisseld.

NEX Logistics exploiteert in Bedburg het Europese Distributie Centrum voor een fabrikant van consumentenelektronica en kantoorapparatuur. Sinds de start van dit EDC in 2009 werkt de logistieke dienstverlener al samen met UniCarriers, in totaal zijn er nu ongeveer 50 intern transport trucks in gebruik. Met de nieuwe order voor 37 machines geeft NEX Logistics opnieuw het vertrouwen aan UniCarriers als logistieke partner.

Veilig transport voor hoogwaardig elektronische apparatuur

De levering omvat zeven UHD reachtrucks, 15 PPL lage orderpickers, 13 PMR pallettrucks en twee EPH hoge orderpickers. De trucks worden ingezet voor de handling van hoogwaardig elektronische apparatuur. Deze apparatuur wordt in bulk geleverd en na het palletiseren worden deze door de pallettrucks naar het hoogbouwmagazijn vervoerd. De ergonomische reachtrucks voorzien van een geïntegreerd camerasysteem zijn verantwoordelijk voor de opslag tot wel 12,5 m hoog. Ook is het de taak van de reachtrucks om de pallets op order verzamelhoogte te plaatsen zodat de PPL orderpickers de goederen gemakkelijk kunnen verzamelen voor verzending. De twee hoge orderverzameltrucks worden uitsluitend ingezet voor de permanente voorraadinventarisatie, een belangrijke taak in een 65.000 m2 groot magazijn bestaande uit verschillende hallen.

Automatische batterijwissel in één minuut

Naast het UniCarriers fleet management systeem, heeft de logistieke dienstverlener het magazijn voorzien van batterijwisselstations. De zogenaamde Battsman wordt gebruikt voor de lage orderpickers en pallettrucks. Deze transporteert de lege batterij naar het laadstation en haalt daar de volle accu op. De reachtruck batterijen met een gewicht tot 800 kg, worden binnen een minuut volledig automatisch vervangen door het Fast-Track-Power-Plus systeem. Beide wisselsystemen zijn door UniCarriers ontwikkeld en zorgen ervoor dat de chauffeurs veilig en ergonomisch de batterijen kunnen wisselen, bovendien leveren de systemen tijdswinst.

Meer informatie: UniCarriers Netherlands B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven