Marktnieuws

Helaas verloopt het inzetten van transport niet altijd heel efficiënt. Gelukkig kan hier wel verandering in gebracht worden door wat aanpassingen te doen. Het zou namelijk maar zo kunnen dat transport leidt tot verspilling. Dit gebeurt bijvoorbeeld doordat het wagenpark niet geschikt is, de brandstof te duur is of als je de lading zelf blijft vervoeren in plaats van het inhuren van een gespecialiseerd bedrijf. Transport Polen kun je namelijk beter laten doen door experts. Meestal is het transport bijzaak voor een eigen vervoerder of verlader. De focus van deze ondernemingen ligt juist meer op het product, dat moet natuurlijk zo snel mogelijk bij de klant komen. Over het algemeen zal dit zorgen voor verspilling, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Hierdoor zullen de kosten namelijk ook hoger worden. Gebruik daarom de onderstaande tips om verspilling tegen te gaan en je transport verder te verbeteren. 

Een wagenpark dat niet geschikt is

Logistiek managers hebben allerlei uitdagingen in hun dagelijkse bezigheden. Hierbij kun je onder meer denken aan het wagenpark. Dit moet precies afgestemd worden op de volumes die vervoerd moeten worden of de werkzaamheden die verricht moeten worden door het bedrijf. Ze zullen bijvoorbeeld moeten bepalen of trekkers met opleggers daadwerkelijk nodig zijn of dat de riante bakwagens die de onderneming al in bezit heeft al voldoende zijn voor de leveringen die het meest bezorgd moeten worden. Met een halfvolle trekker met oplegger rijden zal immers een stuk meer geld kosten in verhouding dan een bakwagen die maar halfvol is. Daarnaast moet het wagenpark van het transportbedrijf ook voldoen aan de nieuwste milieumaatregelen. Met name in de binnensteden in Europa gelden strenge regels. Zo zal een Euro 3 motor de meeste steden al niet eens meer in mogen, waar dus ook zeker rekening mee gehouden dient te worden.

De brandstof is te duur

Een beroepsgoederenvervoerders zal over het algemeen een duidelijk beeld hebben op de kosten van de brandstof. Dat is niet meer dan logisch, want voor deze bedrijven is dit een forse kostenpost. Bij eigen vervoerders is hier over het algemeen toch wel wat minder aandacht voor, wat eigenlijk echt zonde is. Voor deze ondernemingen is het transport eigenlijk maar een bijzaak, want de hoofdactiviteit van het bedrijf is juist het verkopen van de product. Dit moet zo snel mogelijk gedaan worden anders wordt de klant boos. Desondanks is het wel zeker verstandig om te letten op de kosten van de brandstof. Dit kost namelijk ontzettend veel geld, waardoor het mogelijk is om hier ook veel geld op te besparen. Als je per liter 5 cent goedkoper kunt tanken dan zal dit op jaarbasis al 2,5 duizend euro besparen aan kosten als je wagenpark per jaar 50 duizend liter brandstof verbruikt bijvoorbeeld. 

Het zelf vervoeren van de goederen

Het verspillen van geld kan bij transport op meerdere manieren gebeuren. Zo is een vrachtauto die volgeladen naar een locatie rijdt maar helemaal leeg weer terug komt echt geldverspilling. Dit is tevens het geval als het wagenpark te weinig gebruikt wordt en hierdoor langzaam aan het verouderen is. Het is dan ook handig om het kantelpunt te bepalen van het moment wanneer het interessant wordt om het transport uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Hierdoor hoef je het transport dus niet meer zelf te doen en te regelen, dit gaan experts voor je doen. Bedrijven twijfelen meestal of een vervoerder dezelfde flexibiliteit en service kan leveren als een eigen chauffeur. Inmiddels is dit zeker wel het geval, met name omdat de vervoerders de afgelopen jaren flink zijn verbeterd met behulp van innovatie.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven