Marktnieuws
Rotra
Bron: Rotra

Koninklijke Rotra heeft de bedrijfsonderdelen wegtransport en logistiek verkocht aan Kuehne + Nagel. De logistiek dienstverlener uit het Gelderse Doesburg wil zich volledig kunnen richten op de uitbouw van zee- en luchtexpeditie en binnenvaartactiviteiten. 

De mededingingsautoriteit moet de overname nog wel goedkeuren. Hoewel het niet bekend is hoeveel geld er met de deal gemoeid gaat, spreekt De Gelderlander over een ‘mega overname’. Kuehne + Nagel is met een miljardenomzet immers een van de grootste transportbedrijven ter wereld. 

Krachten bundelen

“Het wordt op termijn lastiger om een goed dekkend Europees wegtransport partnernetwerk in stand te houden. Partners vallen weg door overname of gebrek aan opvolging. Daarom is het goed om nu de krachten te bundelen”, reageert Rotra-directeur Machiel Roelofsen.

Keuze voor continuïteit 

“We geloven dat dit een goed moment is, juist omdat ons bedrijf er goed voorstaat. We hebben dit besluit genomen vanuit kracht, gericht op wat goed is voor de divisie wegtransport op de lange termijn. We streven als bedrijf altijd naar continuïteit voor onze medewerkers en klanten. Vandaag, morgen en daarna. In Kuehne + Nagel hebben we een partner gevonden die op dezelfde manier kijkt naar de toekomst.” 

Meer informatie: Kuehne + Nagel N.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven