Magazijnautomatisering
Meer dan 1 miljard aan orders voor Vanderlande

Vanderlande heeft voor de eerste keer in haar bedrijfsgeschiedenis voor meer dan 1 miljard euro aan orders in haar portefeuille. Vorig jaar was dit nog 858 miljoen euro. De verkopen stegen in het boekjaar 2014 met 26% tot 938 miljoen euro. De netto-omzet groeide naar 790 miljoen euro, tegenover 741 miljoen euro vorig jaar.

Na een duidelijke indicatie van herstel in het boekjaar 2013 zet Vanderlande nu in op verdere internationale groei in onder meer de bagagemarkt. Zo heeft de leverancier van geautomatiseerde material handling systemen in dit segment de rol van marktleider op zich genomen door onder andere systemen te realiseren voor de luchthavens voor de Olympische Spelen in Rusland en het WK Voetbal in Brazilië. Ook heeft Vanderlande voet aan de grond gekregen in de Australische en Amerikaanse post- en pakketmarkt. Binnen Europa heeft magazijnautomatisering bijgedragen aan de sterke groei. Verder is het aantal servicecontracten fors gegroeid; service maakt nu 20% van de omzet van Vanderlande uit.

Beste werkgever

De groei van Vanderlande wordt onderstreept door het feit dat het aantal medewerkers met 7% steeg tot 2.896. Vorig jaar nog werd Vanderlande verkozen tot een van de beste werkgevers van Nederland. Ook dit jaar behoort het bedrijf tot de genomineerden.

Meer informatie: Vanderlande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven