Marktnieuws

Truvion Healthcare Logistics, specialist in de opslag en distributie van farmaceutische geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en zelfzorgproducten, heeft de deuren van zijn nieuwe magazijn in Weesp geopend.

Van 1.200 naar 3.000 palletplaatsen

Het nieuwe magazijn speelt een belangrijke rol in de groeiambities van Truvion, dat al in 1973 werd opgericht. Al een tijd liep de logistieke speler tegen de grenzen van haar opslagruimte aan. Met de nieuwe locatie verdubbelt de capaciteit ruimschoots: het magazijn gaat van 1.200 naar 3.000 palletplaatsen.

Hiermee speelt het bedrijf ook in op marktkansen ontstaan door Brexit. Tot op heden bedient de speler klanten in Nederland, België en Luxemburg, maar de nieuwe locatie kan nu ook voor bedrijven uit o.a. Groot-Brittannië dienstdoen als Europese HUB.

Hoogste standaarden

Truvion Healthcare Logistics is gespecialiseerd in zowel de logistieke groot- als fijn distributie voor healthcare . Net als de bestaande locatie, heeft het nieuwe temperatuur gecontroleerde magazijn een GDP-licentie en voldoet het aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Door de opties voor koelen en vriezen tot -20°C kan ieder farmaceutisch en medisch product hier opgeslagen worden.

Ook kan Truvion andere diensten van klanten uit handen nemen zoals orderverwerking, facturering en debiteurenbeheer; het hele zogenaamde order-to-cash proces. Het nieuwe pand is voorzien van 400 zonnepanelen waardoor de locatie energieneutraal opereert.

Patiënt staat centraal

Olivier de Graaf, Managing Director Truvion Healthcare Logistics: “We zijn ontzettend trots dat we sinds deze week ons nieuwe, duurzame magazijn operationeel hebben. Ons team heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het nieuwe magazijn in gebruik te kunnen nemen. Het stelt ons nu in staat om verder te groeien en in te spelen op de toenemende vraag in de markt. Wij zijn continu bezig onze klanten optimaal te bedienen en dienstverlening op maat te bieden. De patiënt staat centraal in alles wat we doen. Een geneesmiddel of medisch product heeft immers pas echt waarde als het bij de juiste patiënt terecht komt.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven