Marktnieuws

Last van vermoeide benen, kramp of een pijnlijke rug na een werkdag? Grote kans dat u niet op een comfortabele ondergrond staat. Ergonomische anti-vermoeidheidsmatten zorgen ervoor dat werknemers langdurig staand hun werk kunnen doen zonder gezondheidsklachten.

Wie meer dan 4 uur per dag staand zijn werkzaamheden doet op een harde ondergrond, loopt het risico op kramp en klachten aan knieën, heupen, rug, schouders en nek. Ergonomische matten zorgen voor minder vermoeidheid aan deze ledematen. Door de oneffen structuur van de mat wordt de bloedsomloop geactiveerd. Dat vermindert de vermoeidheid. Tevens absorbeert de mat absorbeert schokken en isoleert koude. Dat verhoogt het werkcomfort aanzienlijk.

Bovendien staat de werknemer op een anti-slip ondergrond waardoor uitglijden onmogelijk is. Glijpartijen op het werk vormen 20 à 30% van ongelukken op de werkplek. Dergelijke incidenten leiden dikwijls tot langdurig ziekteverzuim. Met ergomatten wordt dat voorkomen.

Effen of oneffen

Er zijn twee soorten matstructuren: gladde en met een noppenstructuur. Laatstgenoemde variant heeft een verende werking. Ideaal in een omgeving waar geen rollend materieel gebruikt wordt (zoals balies, bars, kassa’s, sorteer en inpakwerk, werkplaatsen, magazijnen enz.). Een ‘gladde’ mat is ideaal voor gebieden waar karren, trolleys en transportwagens worden gebruikt. Door het regelmatig heen en weer bewegen vangt een gladde ondergrond de druk op de hiel op. Gladde ergomatten komen voor in bijvoorbeeld de voedselindustrie. Daar moet namelijk op gladde ondergronden worden gewerkt.

Er zijn twee verschillende soorten materialen voor ergomatten: rubber of polyurethaan. Laatstgenoemde worden ingezet in droge tot licht vochtige of vette omgevingen. Dit soort materiaal heeft antistatische eigenschappen. Nitril rubberen matten zijn meer geschikt voor industriële omstandigheden waar met chemicaliën, zuren of levensmiddelen wordt gewerkt.

Door: Multitube.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven