Marktnieuws

MAAS IL richt dc voor Hagemeyer in

Hagemeyer bouwt in Zuid-Duitsland een groot distributiecentrum dat vijf bestaande magazijnen gaat vervangen. Het nieuwe dc van deze elektrotechnische groothandel  wordt onder andere uitgerust met ruim 34.000 legbordlocaties, die zijn verspreid over drie verdiepingen.

MAAS Internal LogistiX levert daarbij ook een sorter en het transportsysteem met een capaciteit van 1.800 dozen per uur dat de drie verdiepingen met elkaar en met de expeditievloer verbindt. Het nieuwe pand is begin december klaar. Daarna volgt een maand waarin uitgebreid de aansturing van het systeem door het warehouse control systeem MAAS MFC en de koppeling met het warehouse management systeem van Hagemeyer Deutschland (onderdeel van de Rexel Groep) wordt getest. In januari start vervolgens de inslag van artikelen, waarna gefaseerd de voorraden uit de vijf bestaande dc’s wordt verhuisd en de operatie wordt opgestart.

Grote voorraad

Het nieuwe dc met een oppervlakte van ruim 19.000 vierkante meter wordt op dit moment gebouwd in Maisach, twintig kilometer ten noordwesten van München. Naast de legbordstellingen krijgt het pand ook palletstellingen met ruimte voor 20.000 pallets. Straks worden hier elke dag 2.700 ingaande en maar liefst 13.000 uitgaande orderregels per dag verwerkt. In totaal liggen 31.000 artikelen op voorraad.

Zonepicking

Elke entresolverdieping fungeert als een aparte zone in een zonepickingsysteem, waarvoor MAAS Internal LogistiX het complete transportsysteem inclusief een sorter levert. Ook de besturing van het systeem komt voor rekening van de magazijninrichter en automatiseerder, dat daarvoor het warehouse control systeem MAAS MFC inclusief visualisatiemodule levert.
Het orderpicken start met het opzetten van lege verzenddozen die zijn voorzien van een barcodelabel. Het transportsysteem stuurt de verzenddozen naar de drie verdiepingen waar gepickt wordt. De orderpickers pakken een verzenddoos van de bufferbaan die zich op elke zone bevindt, scannen vervolgens de barcode en picken de artikelen met behulp van voicepicking. Daarna wordt de verzenddoos weer op het transportsysteem geplaatst, die de doos naar de volgende zone/verdieping  of direct naar de inpakstations stuurt.

Flowpacking area

De inpakstations zijn verdeeld over twee gebieden. Op een entresolvloer is een flowpacking area geplaatst. Deze is verbonden met bandtransporteurs die hoog zijn geplaatst. Hier wordt de doos in de flow eventueel voorzien van een pakbon en handmatig gesloten. Op extra inpakstations op de begane grond kunnen verzenddozen worden gecontroleerd en eventuele serienummers van artikelen geregistreerd, waarna ze worden afgevuld en gesloten.
Vervolgens wordt elke doos afgevoerd in de richting van de sorteerinstallatie. Alvorens de dozen worden gesorteerd op basis van de postcode, wordt de doos automatisch omsnoerd, van een verzendlabel voorzien en naar de sorteerinstallatie getransporteerd. Deze sorteerinstallatie is voorzien van pneumatische pushers, die de dozen aan de hand van de barcode op het verzendlabel naar één van de zes uitgangen duwen.
Het transportsysteem wordt niet alleen voor orderpicking, maar ook voor inslag gebruikt. De goederen worden daartoe in de originele doos of in een kunststof bak, voorzien van een barcodelabel, op de conveyor geplaatst en naar de juiste zone getransporteerd. Een medewerker plaatst ze vervolgens in de stellingen.

Meer informatie: MAAS Internal LogistiX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven