Marktnieuws
FM Logistic Rusland

De e-commercemarkt in Rusland groeit twintig procent per jaar en daardoor maakt ook de logistiek in het land enorme stappen. In Rostov aan de Don bijvoorbeeld, een zuidelijk gelegen stad op 45 kilometer van de Zee van Azov, is de logistiek zo succesvol dat de economie in deze regio harder groeit dan het landelijk gemiddelde.

Regio profiteert van WK

Een van de verklaringen voor het logistieke succes van Rostov, is het WK dat in de zomer van 2018 in Rusland gehouden werd. Voor dat voetbaltoernooi werd de infrastructuur in de gaststeden opgeknapt en werden er ook nieuwe wegen aangelegd. Wegen die nu onder meer gebruikt worden voor logistiek. 

FM Logistic is een van de bedrijven die kansen zien in de logistiek van Rostov. De logistiek dienstverlener uit Frankrijk heeft er dan ook een distributiecentrum van 35.000 vierkante meter geopend van waaruit de regio moet worden bevoorraad.

50.000 palletplaatsen

Het pand, dat 35 miljoen euro heeft gekost, biedt plaats aan 50.000 pallets. Verschillende services zullen er plaatsvinden: warehousing, handling en co-packing. De nieuwe locatie, die dicht bij het in 2017 geopende Platov-vliegveld ligt, zal in eerste instantie 200 banen opleveren. 


Rusland is overigens geen onbekend terrein voor FM Logistic. Het bedrijf opereert al circa 25 jaar in het land, heeft er meer dan 800.000 vierkante meter aan warehouseoppervlakte en heeft er circa 8.000 mensen werken. 

FM Logistic
FM Logistic is een belangrijke internationale speler op het gebied van opslag, transport en verpakkingen en in het bijzonder op de markten van distributie, fast moving consumer goods (veel verkochte consumentengoederen), parfumerie en schoonheid, industrie en gezondheid. FM Logistic, dat in totaal in veertien landen actief is, noteerde het afgelopen jaar een omzet van 1,3 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven