Marktnieuws
Logistiek Limburg TLM kick-off Limburgse deelname.
Logistiek Limburg TLM kick-off Limburgse deelname.

Zestien Limburgse logistieke bedrijven slaan de handen ineen en presenteren zich van 4 tot en met 7 juni op Transport Logistic 2019 in München, de grootste beurs op het gebied van transport en logistiek. 

Limburg heeft logistieke competenties. Dankzij de veelvoud aan transporteurs, logistiek dienstverleners, ketenregisseurs en gespecialiseerde support diensten is er een goede mix aan logistieke ketenpartners. Tel daarbij op een gunstige ligging ten opzichte van het Europese achterland. Vanuit Limburg zijn zo’n 35 miljoen consumenten binnen twee uur te bereiken. Een omzet van zo’n 5 miljard euro maakt logistiek voor Limburg dan ook één van de belangrijkste economische sectoren.

Eén veelzijdig team

De deelnemers laten weer de veelzijdigheid en breedte van de Limburgse logistiek zien met de aanwezigheid van transport en logistieke dienstverlening, douane, onderwijs, recruitment, ICT en regionale overheid. Om als één team aanwezig te zijn, waarbij ieders sterktes aan bod komt, is de beursdeelname officieel van start gegaan met een gezamenlijke kick-off. Deze stond in het teken van kennismaken en het ophalen van ideeën, wensen en behoeften, zodat logistiek in Limburg én de Limburgse bedrijven zo sterk mogelijk worden gepositioneerd.

“Na een succesvolle Limburgse beursdeelname in 2017 starten wij vol enthousiasme aan de voorbereidingen voor 2019. Input van de deelnemers is hierbij van grote waarde. Met behulp van deze kick-off creëren wij één krachtige gezamenlijke visie hoe wij logistiek Limburg in München op de kaart zetten”, aldus Kyra Manders, Programma Manager binnen LIOF en verantwoordelijk voor de Limburgse deelname.

Groeiende logistieke positie

“De gezamenlijke deelname van logistiek Limburg aan deze beurs in München, draagt bij aan het positioneren van logistiek Limburg op de internationale kaart”, zegt Joost van den Akker, Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van Provincie Limburg. “Limburg kent als doorvoer, distributie en productieregio een groeiende logistieke positie, die met ruim 60.000 banen voor 12% bijdraagt aan onze werkgelegenheid. Dit wordt bevestigd door het groot aantal nieuwe vestigingen en infrastructurele investeringen.”

VIA Recruitment is een van de deelnemers. Managing Director Paul Custers over de overwegingen mee te gaan naar München. “Wij zien het belang van een netwerk dat elkaar wil helpen, versterken en ontmoeten. Daarbij vinden wij het prettig om gezamenlijk ons te laten zien op een internationaal speelveld.” René Knapen, namens ELC Limburg vult aan: “Samen vanuit Limburg naar de beurs in München gaan om onze logistieke kracht en kennis wereldkundig te maken is niet alleen nuttig en efficiënt, maar het is ook een plezierige samenwerking.”

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven