Marktnieuws

In de logistieke sector wordt er volop gezocht naar geschikt personeel. In het Rivierengebied ontstaan er de komende jaren zesduizend vacatures meldt Logistieke Hotspot Rivierenland. Van vrachtwagenchauffeurs en orderpickers tot planners en ICT’ers, op alle gebieden is extra personeel nodig. De hotspot heeft daarom een logistiek campus opgezet.

Door de economische groei neemt de vraag naar goederenvervoer toe, waardoor meer logistiek personeel nodig is. Ook gaat de komende jaren een grote groep van de huidige medewerkers met pensioen. De Telegraaf meldt dat in twee jaar tijd is het aantal vacatures in de sector bijna is verdubbeld op basis van cijfers afkomstig van vacaturesite Indeed. Het aantal mensen dat naar een baan in de logistieke sector zoekt, blijkt echter met maar 6 procent gestegen. Vooral aan magazijnmedewerkers, logistiek medewerkers, orderpickers en heftruckchauffeurs is veel behoefte volgens de vacaturesite. Veel logistieke arbeidskrachten moeten in de nacht werken. In totaal gaat het om 53.000 vacatures, blijkt uit onderzoek van makelaarsvereniging NVM.

Logistieke campus Rivierenland
Door de strategische ligging in het midden van het land behoort het Rivierengebied tot de top van logistieke hotspots in ons land. Om te voorkomen dat de logistieke bedrijven in het Rivierengebied te maken krijgen met grote personeelstekorten, werken logistieke bedrijven samen in de zoektocht naar nieuw personeel. Binnen dit samenwerkingsverband wordt een logistieke campus opgezet. Het concept hierachter is bijvoorbeeld dat meer statushouders en zij-instromers met dit initiatief worden klaargestoomd voor een baan in de logistiek. Omroep Gelderland maakte onderstaande reportage waarin de logistieke campus werd toegelicht. Afgelopen zaterdag vond bij het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen het logistiek event ‘Start Moving’ plaats, als onderdeel van het initiatief. Bedrijven in de regio lieten daar zien wat ze te bieden hebben.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven