Marktnieuws
Prologis Park Moerdijk DC6.
Prologis Park Moerdijk DC6.

Vastgoedconcern Prologis heeft onlangs in Moerdijk een hoogwaardig distributiecentrum verworven met een oppervlak van 51.000 m2. Het gebouw wordt in zijn geheel verhuurd aan een internationale retailer.

Het DC ligt in de logistieke hotspot Moerdijk, in de directe nabijheid van de zee- en binnenvaartterminal, en is volledig verhuurd aan een bestaande klant van Prologis. Het gebouw, genaamd DC6, is in twee fases gebouwd. Het eerste deel in 2000 en vrij recentelijk, in 2017, een forse uitbreiding. De oudere delen van het gebouw (circa 30.000 m2) worden ingrijpend gerenoveerd en uitgerust met onder meer LED-verlichting, een nieuwe voorgevel en een modern dak, met het oog op energiebesparing. De renovatie is onderdeel van de duurzame ontwikkelingsstrategie van Prologis.

Logistieke hubs

Prologis had op Prologis Park Moerdijk al vijf distributiegebouwen in eigendom. Met de nieuwe aankoop beslaat Prologis Park Moerdijk nu 202.000 m2 bedrijfsruimte. Sander Breugelmans, Vice President Market Officer van Prologis Benelux, licht toe: “Moerdijk en de grotere regio Rotterdam blijven veelgevraagd voor logistieke diensten. We blijven daarom alert op build-to-suit-ontwikkeling, maar ook op acquisitiekansen van bestaande gebouwen op strategische logistieke hubs, zeker wanneer we daar toegevoegde waarde kunnen bieden. We zijn dan ook blij met de aanschaf van dit nieuwe gebouw, waarmee we onze klanten in Moerdijk nog meer flexibele schalingsmogelijkheden kunnen bieden.”

Meer informatie: Prologis

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven