Marktnieuws
Nicole Grasso (SEGRO) en Jan Figee (Hercuton).
Nicole Grasso (SEGRO) en Jan Figee (Hercuton).

Het SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA) begint steeds meer vorm te krijgen. In het eerste kwartaal van 2020 moeten er nieuwe warehouses worden opgeleverd op bedrijventerrein De Hoek in Hoofddorp. 

De te bouwen dc’s zijn bij elkaar 19.000 vierkante meter groot. Huurders zijn er nog niet gevonden, maar daarover maakt Nicole Grasso zich geen zorgen. “Sinds de start van de bouw van het park in 2017, is de vraag vanuit diverse sectoren naar hoogwaardig logistiek vastgoed in de regio Schiphol groot.”

“Met de flexibiliteit van het gebruik van onze gebouwen op de lange termijn en het toepassen van de nieuwste bouwtechnieken spelen we in op deze vraag”, aldus Grasso van vastgoedontwikkelaar SEGRO. Grasso en Jan Figee van Hercuton plaatsten dinsdag de symbolische eerste kolom voor de warehouses. 

Warmte- en koudeopslag

Op de panden komen zonnepanelen te liggen en verder worden ze voorzien van een warmte- en koudeopslag. Dat is een methode om energie in de vorm van warmte of kou in de bodem op te slaan. Daarbij wordt er LED-techniek gebruikt voor zowel de verlichting binnen als buiten op het terrein.

Onderzoek naar kankerbestrijding

Het eerste dc op het SEGRO Park Amsterdam werd in februari 2018 opgeleverd. Kite Pharma, API Foils en DHL zijn bedrijven die al op het industriepark aanwezig zijn. Kite Pharma is een biotechbedrijf dat op de productielocatie in Hoofddorp celtherapieën voor kanker maakt. Wil je hier hier meer over weten? Lees dan dit artikel van Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen.

Bekijk hier een animatievideo van het ‘SPAA’

API Foils is een fabrikant en distributeur van ‘hot- en cold foils’ (folies) en DHL Express is een koeriersbedrijf dat valt onder Deutsche Post DHL. Vanuit Hoofddorp worden alle routes verzorgd in de omgeving van Haarlem en het gebied boven het Noordzeekanaal, inclusief Texel. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven