Corona

Tijdens de coronacrisis zijn werknemers in de branche transport en logistiek er bepaald niet op vooruitgegaan. Ruim 33 procent is minder gaan verdienen, blijkt uit een enquête van vakbond FNV onder 600 leden. 

9 van de 33 procent heeft zelfs een inkomensverlies geleden van meer dan 500 euro per maand. Slechts 12 procent van de respondenten is na de uitbraak van het coronavirus juist meer uren gaan draaien en 6 procent geeft aan meer te verdienen ‘door’ de huidige pandemie. 

20 procent van de ondervraagde personeelsleden maakt zich zorgen over zijn baan of bedrijf. 

NOW-regeling

Verder valt het FNV op dat veel werknemers niet weten of hun werkgever gebruik maakt van de NOW-regeling, die is bedoeld voor bedrijven die als gevolg van het virus kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20 procent). Die werkgevers kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen.

Je mag toch verwachten dat werkgevers hun werknemers op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Kennelijk gebeurt dat bij een groot aantal bedrijven niet of onvoldoende”, aldus FNV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven