Marktnieuws

De logistieke sector van Saudi-Arabië zal de komende jaren verder groeien. Tegen 2024 wordt er een totaalomzet verwacht van ruim 53 miljard euro. Dat blijkt uit een rapport van de marktonderzoekers van Frost & Sullivan.

Saudi-Arabië wil minder afhankelijk worden van olie en zet daarom in op diversificatie. Voor de groei van de logistiek in het koninkrijk worden, naast diversificatie, de volgende redenen aangevoerd: beleidshervormingen, een beter belastingstelsel, het aanmoedigen van particuliere investeringen en meer buitenlandse investeringen ‘ten gunste van een open economie’.

Kroonprins Mohammad bin Salman al-Saoed kwam jaren geleden reeds tot de conclusie dat de economie van Saudi-Arabië op de schop moet. Enerzijds werd hij ook wel gedwongen om in te grijpen, want mede als gevolg van de dalende olieprijzen liep het begrotingstekort van het land in 2015 op tot vijftien procent.

“Tot voor kort was Saudi-Arabië een gesloten markt, maar de recente initiatieven op het gebied van economische diversificatie hebben de deuren geopend voor directe buitenlandse investeringen vanuit retail en van industriële en logistieke spelers”, zo valt er in het rapport te lezen. “De regio (Saudi-Arabië, red.) richt zich inmiddels intensief op industrialisatie en verbetering van de transportinfrastructuur.”

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven