Marktnieuws

Een meerderheid van de logistiek dienstverleners is op zoek naar nieuwe locaties. Dat is een van de conclusies uit het onderzoek Logistiek in Beeld dat is uitgevoerd door het Arnhemse adviesbureau Stec Group.

Stec Group interviewde, in opdracht van Greenport Venlo, Port of Zwolle, de A12-zone en de gemeenten Deventer, Lelystad, Nieuwegein, Waalwijk en Weert 450 verladers, retailers en logistiek dienstverleners.

Kosten, personeel en bereikbaarheid

Een van de voornaamste redenen om nieuwe locaties te zoeken, is de groei van het bedrijf/het aantal klanten en de modernisering van het vastgoed. Als bedrijven zich ergens vestigen, blijken ze met name te kijken naar de kosten, de beschikbaarheid van personeel en de bereikbaarheid via de weg.

Driekwart van de logistieke bedrijven is tevreden over de huidige locatie en geeft er gemiddeld het rapportcijfer 7,6 voor. Voor de korte termijn zijn de bedrijven vooral op zoek naar XXL-locaties, maar voor de langere termijn beschouwen ze een kleinere kavel in een stedelijke omgeving ook als aantrekkelijk.

Eigen regio blijft populair

De bedrijven hechten wel aan hun eigen regio. Ruim zeventig procent geeft aan dat ze liever in de eigen regio blijft bij een ‘investeringsbeslissing’. De redenen die daarvoor worden aangevoerd, zijn de aanwezigheid van personeel en de ligging ten opzichte van de afzetmarkt en leveranciers.

Circulair is populair

Onderzoeksbureau Stec verwacht verder dat circulariteit een steeds belangrijkere rol gaat spelen bij toekomstige beslissingen. Een volledig circulaire economie biedt immers kansen voor de logistieke sector.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven