Marktnieuws
Dachser Luxemburg

De logistieke sector wordt vaak gezien als een échte mannenwereld. Maar tijden veranderen en steeds meer vrouwen maken naam in de branche. Bij logistiek dienstverlener DACHSER in Luxemburg vervullen vrouwen de managementfuncties.

“Het is uitzonderlijk om zoveel managementposities vervuld te hebben door vrouwen’’, zegt Janine Weber, Dachser’s branchemanager in Luxemburg. Nicole Engelbert is salesmanager en Laura Waigel, de Customer Service Manager, completeert het vrouwelijke trio. 

Communicatie

“We leggen de focus niet op hiërarchie in onze vestiging; we spreken elkaar informeel aan en kunnen met problemen bij elkaar terecht”, aldus Weber. 

Communicatie is in alle logistieke operaties belangrijk. Zo ook bij Dachser, zegt Engelbert: “Wekelijks hebben we een meeting met managers van andere afdelingen waar we ruimschoots de tijd voor uittrekken. Die meeting is bedoeld om elkaar op te hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen en om vraagstukken en ideeën met elkaar te bespreken. Hierdoor weten we zeker dat het hele team achter de genomen beslissingen staat.’’ 

Achtergrond

Engelberts’ carrière bij Dachser begon met een duaal leerprogramma in 2008. Sinds 2012 werkt ze fulltime bij de vestiging in het groothertogdom. 

Waigel kwam in 2013 op voorspraak van Engelbert bij Dachser werken. Ze studeerde bedrijfskunde en management en is de enige van de drie topvrouwen zonder logistieke achtergrond. 

Branchemanager Weber startte na haar middelbare school een duaal leerprogramma bij Dachser, net als Engelbert. Ze volgde ook een studie bedrijfsadministratie, gespecialiseerd in expeditie, transport en logistiek. Bij de vestiging van Dachser in München werkte Weber vervolgens op verschillende logistieke afdelingen. 

Dachser Waddinxveen heeft een nieuw inwerkprogramma ontwikkeld voor magazijnmedewerkers. Je leest erover in deze ‘Best Practice’.

Dachser: meer vrouwen in de logistiek!

“Als ik vandaag met onze mannen in de loods praat, merken ze dat ik weet waar ik over praat”, aldus Weber, die 45 medewerkers op haar loonlijst heeft staan. 

Dachser spoort vrouwen aan om een kijkje te nemen bij hun bedrijf om kennis te maken met de logistieke sector. “Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor vrouwen in de dynamische wereld van de logistiek”, benadrukt Waigel. 

“Wat we delen is onze passie en persoonlijke toewijding om continue het beste te bereiken voor onze klanten als een team. Vrouwen kunnen dit net zo goed als mannen.” 

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven