Marktnieuws

LogiMAT internationaliseert verder naarmate de wereldwijde merkherkenning van deze beurs groeit. Het aantal internationale exposanten en bezoekers op deze internationale vakbeurs voor Intralogistics Solutions en Process Management is in de afgelopen tien jaar vervijfvoudigd. Dit is, volgens de laatste gegevens, aanzienlijk sneller dan de Duitse beursbranche in zijn geheel.

Een recent onderzoek naar de trends van exposanten en bezoekers onderstreept de positie van LogiMAT als de toonaangevende internationale beurs voor Intralogistics Solutions en Process Management. De studie laat zien dat LogiMAT het contingent van internationale professionals uit de industrie, die de afgelopen tien jaar aanwezig waren, heeft opgedreven van 13 procent naar bijna 20 procent. Onder de 55.375 bezoekers op LogiMAT in 2018 reisden ongeveer 11.000 vanuit het buitenland, en één op de tien kwam zelfs uit het buitenland. Dit betekent dat het aantal internationale bezoekers van LogiMAT het afgelopen decennium met meer dan een factor vijf gegroeid is. Dit is aanzienlijk hoger dan het recent door de Vereniging van de Duitse Trade Fair Industry (AUMA) gepubliceerde percentage, die in de afgelopen tien jaar een groei van 30 procent bij bezoekers uit het buitenland bij evenementen in Duitsland heeft genoteerd. “Het succes van internationale exposanten op LogiMAT versterkt de merkherkenning op internationale markten en bij professionals uit de industrie nog verder”, zegt Peter Kazander, Managing Director van organisator van evenementen EUROEXPO Messe – und Kongress-GmbH in München, waarin de buitengewone internationalisering van de show in de afgelopen tien jaar wordt toegelicht. “Dit soort ontwikkeling gaat geleidelijk. Met alles wat LogiMAT te bieden heeft, is het ook uitgegroeid tot een magneet voor internationale bezoekers.”

Vergelijkebare trend

Een vergelijkbare trend is te zien in het aandeel van internationale exposanten, waar LogiMAT de afgelopen vijf jaar bijna acht procent gestegen is. In 2013 had in totaal 181 van de 1.003 exposanten die aanwezig waren in Stuttgart om hun producten en oplossingen te presenteren (18 procent), het hoofdkantoor in het buitenland. In 2018 groeide dit contingent tot 25,6 procent. 400 van de 1.564 exposanten kwamen van buiten Duitsland en 12,5 procent uit het buitenland: Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Noord-Amerika. “Het groeiende internationale profiel van LogiMAT zal waarschijnlijk het komende jaar een nieuw record behalen van het aantal exposanten uit het buitenland,” voorspelt Michael Ruchty, de nieuwe evenementenorganisator. “Voor LogiMAT 2019, die van 19 tot 21 februari in Stuttgart gehouden wordt, zijn er alleen al 44 bedrijven uit China en Taiwan geregistreerd. Dit suggereert dat van de internationale exposanten op de volgende LogiMAT het contingent van bedrijven uit het buitenland zal stijgen tot tussen de 26 en 30 procent. Dit zal ook worden weerspiegeld in de toestroom van internationale bezoekersaantallen.”

Chinese kopers

De nieuwste AUMA-publicatie laat zien dat de interesse in Duitse beurzen onder Chinese kopers veel sneller is gestegen dan onder exposanten. Kazander ziet nog een reden achter de snelle toename van internationalisering van deze beurs.  Op de LogiMAT China, die EUROEXPO voor de vijfde keer van 15 tot 17 april 2019 organiseert, en voor de eerste keer in het Shanghai New International Expo Center (SNIEC), exposeren Chinese kantoren van veel toonaangevende fabrikanten zoals Kaup, Crown, Jungheinrich en Kardex Remstar. “De daar gepresenteerde intralogistieke oplossingen, afgestemd op de specifieke behoeften van de lokale markt, maken Aziatische professionals in de industrie hongerig naar meer”, concludeert Kazander. “Tegelijkertijd profileert het merk LogiMAT zich wereldwijd en trekt meer Chinese exposanten en bezoekers naar Stuttgart.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven