Marktnieuws

Dematic introduceert deze week de nieuwe micro-fulfillment oplossing, een innovatie voor retailers die orders binnen een uur willen gaan leveren.

Verder introduceert de intralogistieke specialist de ‘Dematic Multishuttle 2 E’, voor het opslaan, bufferen en op volgorde zetten van producten tussen het magazijn, de picklocaties en orderassemblage.

De opslag van pallets is te optimaliseren met de modulaire Dematic Pallet Unit Storage Handling (PUSH) oplossing. Deze logistieke automatiseerder maakt de toepassingsmogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) inzichtelijk met behulp van het Dematic Automated Mixed Case Palletizing (AMCAP) systeem.

Flexibel en schaalbaar

“Het is onze missie om samen met klanten innovatieve flexibel schaalbare oplossingen te implementeren, voor het continu optimaliseren van efficiënte material handling, ook bij toekomstige groei en procesveranderingen”, zegt Jessica Heinz, Head of Marketing & Business Development Dematic Central Europe.

Met de nieuwe Dematic micro-fulfillment oplossing zet het bedrijf een volgende standaard neer voor omni-channel distributie, omdat daarmee orders volledig automatisch binnen een uur samen te stellen zijn. Dankzij het compacte ontwerp van bijna 900 m2 is het te installeren achter winkelruimtes in binnensteden, of als een apart stedelijk fulfillment-centrum. Het verkleint de afstand tot klanten en daarmee ook de levertijd aanzienlijk.  

Bekijk hier de LogiMAT-video van vorig jaar.

Nieuwe generatie Multishuttle

De onlangs geïntroduceerde micro-fulfillment oplossing is gebaseerd op bewezen technologie, waaronder de Dematic Multishuttle. Nu introduceert het bedrijf de nieuwe generatie Multishuttle 2 E. Daarmee zijn voor het eerst gestandaardiseerde dozen en bakken op te slaan en terug te halen. Behalve interfaces met de standaardonderdelen, zoals rails, lift, conveyors en unieke transfer, biedt de nieuwe shuttle een hogere verwerkingssnelheid met een grotere nauwkeurigheid.

Het in realtime dynamisch herpositioneren van goederen zorgt ervoor dat de juiste producten op het exacte moment op de juiste posities staan. Daarbij zijn alle handelingen op een transparante wijze te monitoren op basis van key performance indicatoren. Dematic’s iQ software, met haar eigen experts ook als optie voor SAP verkrijgbaar, coördineert alle logistieke processen in het magazijn, vanaf de orderpicking tot het verpakken.

Optimaliseren palletopslag en AI-toepassing

Dematic wilde op de LogiMAT ook de PUSH automatiseringsoplossing laten zien. Dit systeem werkt volledig modulair, met een configuratie die wordt afgestemd op de vereisten van geoptimaliseerde standaardcomponenten. Met als voordeel een snel te installeren oplossing. Het compacte ontwerp en de hoge opslagdichtheid maken een optimaal gebruik van de aanwezige magazijnruimte mogelijk.

In vergelijking met niet geoptimaliseerde opslag tot zo’n 20% aan ruimtebesparing en een verwerkingscapaciteit van 400 pallets per uur. Tenslotte laat Dematic nog een AI-toepassing zien in de AMCAP automatiseringsoplossing. Dat is een high-performance systeem voor het sequentieel, volledig geautomatiseerd palletiseren van goederen en verpakkingseenheden, of rolcontainers. Het schaalbare ontwerp van deze oplossing maakt een flexibele verwerkingssnelheid tot duizenden containers per uur in een meerploegendienst mogelijk.

 

Meer informatie: Dematic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven