Magazijnautomatisering

Tijdens LogiMAT in Stuttgart gaat systemintegrator TGW een digitale twin voor de orderpickrobot Rovolution presenteren, een complete digitale representatie van deze pickrobot.

“TGW heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle systeemintegrator en is trots op 50 jaar ervaring in het ontwikkelen van mechatronische producten,” zegt Christoph Wolkerstorfer, CSO van TGW Logistics Group.

“We zetten nu een volgende stap in onze evolutie door onze producten te digitaliseren. TGW ontwikkelt zich verder in de intralogistiek en koppelt zijn expertise in systemen en oplossingen aan deskundige software en digitale diensten.”

Een digitale twin voor Rovolution

Tijdens LogiMAT 2018 werd de innovatieve orderpickingrobot Rovolution voorgesteld. De zelflerende robot heeft sindsdien een belangrijke upgrade gekregen en wordt binnenkort door de eerste klanten in gebruik genomen.

Rovolution is een essentieel onderdeel van FlashPick® en OmniPick® – respectievelijk de automatische split-case pickingoplossing en zero-touch pocketsorter van TGW.

Tijdens LogiMAT 2020 zet TGW zijn innovatieve koers verder en voegt het een digitale twin aan het productportfolio toe. Een digitale twin is een volledige digitale representatie die in real-time met de fysieke installatie verbonden is en deze continu monitort.

De digitale twin geeft het gedrag van de Rovolution op een duidelijke, begrijpelijke en voorspellende manier weer. Hierdoor kan de data geanalyseerd worden, kan de klant eruit leren en kan de data ook in 3D-modellen gevisualiseerd worden.

Op die manier wordt de huidige toestand van de Rovolution niet alleen gemonitord; via de replayfunctie kan ook worden teruggekeken naar het verleden om op die manier oorzaken van onverwachte gebeurtenissen te detecteren. Daarnaast kan ook naar de toekomst worden gekeken, door bijvoorbeeld bepaalde onderhoudstaken te voorspellen.

Klanten kunnen rekenen op real-time data over de prestaties, een hoge mate van transparantie en een verhoogde productiviteit.

De digitale focus omvat ook een uitgebreid platform voor een fulfilmentcenter, met een volledig netwerk dat de klanten een overzicht biedt van het volledige systeem en de basis vormt voor meerdere tools en diensten.

Daarnaast biedt TGW Digital Potential Workshops aan, waarbij de processen op locatie van de klant geanalyseerd worden. Deze samenwerking biedt inzichten vanuit een digitaal perspectief.

Data vanuit één applicatie

De basis van digitalisatie is data. Deze moeten verzameld, gestructureerd en geïnterpreteerd worden. Als systeemintegrator kan TGW zijn klanten een belangrijk voordeel bieden. In tegenstelling tot pure softwarespecialisten, ontwerpt en bouwt TGW ook zeer complexe systemen bovenop de productie van alle mechatronische componenten.

Dit laat de intralogistieke specialist toe data te verzamelen van alle applicaties, producten en diensten en deze weer te geven en te linken in een uniform systeem.

Kunstmatige intelligentie speelt hierbij een cruciale rol. Deze technologieën maken het mogelijk deze uiterst complexe informatie te begrijpen en voorspellingen voor toekomstige scenario’s te maken. Dat maakt in de nabije toekomst een netwerk van intralogistieke systemen met zelf-optimaliserende capaciteiten mogelijk. Dat biedt een enorm potentieel voor de gehele industrie.

Meer informatie: TGW Systems BV

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven