Magazijnautomatisering
Bruce Dickinson

Robots, slimme netwerkprocessen en autonome systemen zorgen ervoor dat bedrijven hun logistieke processen constant onder de loep moeten nemen. Alleen dán kunnen ze concurreren. Op de Material Handling & Logistics Conference Europe (MHLC) op 8 en 9 maart 2020 in Stuttgart-Fellbach komen veel innovatieve oplossingen aan bod, meldt organisator Dematic. Dematic is wereldleider op het gebied van geïntegreerde automatiseringstechnologie, software en services voor de optimalisering van de supply chain.


Meer dan 20 sprekers zullen op het evenement hun zegje doen over de nieuwste trends en strategieën. De keynote-spreker is Bruce Dickinson, zanger van de Britse band Iron Maiden en tevens oud-ondernemer.

Dickinson lanceerde zijn eigen biermerk. Aangezien deze drank naar meer dan 40 landen wordt geëxporteerd, kent hij de vereisten van een goed functionerende logistiek uit zijn eigen ervaring. Dickinson is overigens ook schrijver, radiopresentator, piloot en topschermer.

Markus Sontheimer: “AI kan de logistiek aanzienlijk efficiënter maken.”

“Onze sprekers vormen een een brede mix. Dickinson benadert het beheer van de toeleveringsketen bijvoorbeeld heel anders dan traditionele logistieke medewerkers. Hij geeft een nieuwe stimulans om na te denken over de eigen processen en om optimalisatiemogelijkheden te ontdekken,” reageert Jessica Heinz van de marketingafdeling van Dematic.

Digitale transformatie

Markus Sontheimer van Schenker AG zal vertellen over zijn ervaringen met de digitale transformatie van bedrijven. Welke uitdagingen brengt de digitalisering in de intralogistiek met zich mee? Sontheimer: “Kunstmatige intelligentie kan de logistiek aanzienlijk efficiënter maken. Maar één ding is duidelijk: mensen moeten machines beheersen en niet andersom.”

Uwe Horstmann

Startups

Uwe Horstmann zal een presentatie geven over de innovatieve kracht van startups. Horstmann is de oprichter van investeringsbedrijf Project A Ventures en investeert in én ondersteunt startups. Wat kunnen logistieke bedrijven leren van startups? En wat zijn veelgemaakte fouten?


Het thema van het congres is ‘MOVE – Your Supply Chain’. Overigens begint een dag na dit evenement, op 10 maart, de LogiMAT 2020.

Meer informatie: DB Schenker Logistics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven