Marktnieuws
LDM breidt heftruckvloot uit met Heffiq en Hyster
Overdracht Hyster trucks aan LDM

Fabrikant Lips Drunen Metaal (LDM) heeft zijn heftruckvloot uitgebreid met zeven nieuwe Hyster trucks. Deze zijn geleverd door Heffiq.

Naast een verbrandingstruck zijn er vijf elektrische heftrucks en een elektrische pallettruck afgenomen bij Heffiq. Bijzonder is met name de krachtige J5.5XN. Deze 5.5-tonner is de zwaarste elektrotruck binnen het Hyster assortiment. De pallettruck wordt gebruikt om de batterijen van de trucks zijwaarts te wisselen. De keuze voor de elektrische heftrucks is voornamelijk bepaald, doordat hoofdzakelijk deze binnen in de fabriek rijden. De speciale 4.5-tons ‘Cooltruck’ wordt ingezet in de grondstoffenhal. Deze diesel hefttruck is voorbereid op zware en stoffige omstandigheden en is voorzien van extra koeling. De truck is aan de onderkant volledig gesloten om het binnendringen van vuil te voorkomen.

Inzet
De nieuwe trucks worden ingezet voor het productieproces van staf uit diverse messing legeringen. Zo worden de trucks ingezet bij het laden en lossen van halffabricaten en het vullen van de ovens met loodzware schrootsnippers. Per week wordt er 600.000 kg messingstaf geproduceerd. Alle trucks zijn gekocht met een all-in onderhoudscontract om de up-time van de intern transportvloot te garanderen.

Voorzetapparatuur
Vanwege de zware en specifieke inzet zijn alle trucks voorzien van ‘tailor-made’ voorzetapparatuur. Zo zijn een aantal trucks voorzien van voorzetapparatuur met de mogelijkheid om 360⁰ te roteren en zijn er een aantal voorzien van sideshift met verstelbare vorken. De producten die LDM maakt, zijn soms wel zes meter lang waardoor verstelbare vorken een must zijn.

Hyster tracker systeem
Alle trucks zijn voorzien van het Hyster tracker systeem. Dit systeem brengt realtime statistieken in kaart zoals urenstanden en operationele kosten. Het verschaft ook inzicht bij botsingen of ongevallen, waardoor incidenten of gevolgschade makkelijker inzichtelijk worden. Maar het systeem dient ook de veiligheid, omdat ook de oorzaak meestal eenvoudig achterhaald kan worden.

Meer informatie: Heffiq B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven