Marktnieuws

Linde Material Handling (hal 8/B21) deelt op de komende LogiMAT-beurs, 14 tot en met 16 maart in Stuttgart een stand met zijn distributiepartners Schöler Fördertechnik en Hofmann Fördertechnik. Het lanceert onder meer de N20 OptiPick.

Op het klantevenement ‘World of Material Handling’ in 2016 liet Linde al een voorproefje te zien van de N20 OptiPick. “Operators kunnen zich hiermee volledig richten op hun pickingactiviteiten, onnodig lopen tussen truck en stelling voorkomen en zodoende in het algemeen productiever werken. Een slimme armband wordt hierbij gebruikt als afstandsbediening.” Aldus de toelichting van de fabrikant. Met dit apparaat kan de operator afzonderlijk instelbare rijinstructies programmeren. Het voertuig gaat vervolgens zelfstandig rijden, op een vooraf ingestelde afstand ten opzichte van de stellingen en stopt als hij de ingestelde afstand heeft afgelegd. Tijdens het rijden omzeilt hij kleinere obstakels. De lage orderpicker stopt automatisch als hij aan het einde van een gang is aangekomen. Het voertuig is, aldus Linde in een toelichting, voorzien van een uitgebreid veiligheidssysteem, met intelligente sensoren, een voetbeschermer die helemaal rond het voertuig loopt, een noodstopschakelaar en een lamp met meerdere kleuren, die aan de operator diverse voertuig statussen kan laten zien.

Fleetmanagement

De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en netwerken brengen ook veel mogelijkheden met zich mee om de efficiëntie van interne materiaalstromen te verbeteren, meldt Linde verder. Op de LogiMat laat het daarom bezoekers zien hoe ze diverse software- en simulatietools kunnen gebruiken om oplossingen voor materiaalstromen nog beter te plannen. “Ook kunnen ze zien hoe nuttig de app ‘Mobile Service Manager’ is bij het versnellen van de service en het onderhoud en bij het verbeteren van de beschikbaarheid van trucks.” Een ander focuspunt op de Linde-stand is de oplossing ‘connect’: voor fleetmanagement, met talloze functiegroepen zoals toegangscontrole, schoksensoren en gebruiksanalyses.

Duim en wijsvinger

‘Last but not least’ zal Linde in Stuttgart ook voor het eerst diverse nieuwe pallettrucks met een staplatform, pallettrucks met een bestuurdersstoel en ‘double stackers’ presenteren. De voertuigen, die bij voorkeur worden gebruikt voor het laden en lossen van vrachtwagens en voor het transport in ruimten met blokopslag, hebben een nog compacter design zodat ze eenvoudiger kunnen manoeuvreren in kleine ruimten. Ook zijn de stamodellen uitgerust met een bedieningsplatform dat compleet is losgekoppeld van het chassis. Voor een select aantal modellen is ook de bedieningsunit “Tip Control” beschikbaar. Deze is voorzien van een stabiele handgreep met geïntegreerde bedieningselementen. “Zo kan de medewerker eenvoudig de rij- en heffuncties aansturen met alleen de duim en de wijsvinger.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven