Marktnieuws

Busan Port Authority trekt naar Nederland. Het Zuid-Koreaanse havenbedrijf laat een distributiecentrum van 30.000 vierkante meter bouwen in Rotterdam. Daarvan mogen voornamelijk Zuid-Koreaanse logistiek dienstverleners gebruik van maken.

Busan Port Authority en Havenbedrijf Rotterdam tekenden woensdag een contract voor de uitgifte van vijf hectare terrein op Distripark Maasvlakte West. Het warehouse wordt in maart 2021 in gebruik genomen.

Een impressie van het nieuwe dc. De foto’s zijn afkomstig van Busan.

Rotterdam is een ‘connected’ haven

“Voor ons is de Rotterdamse haven de perfecte locatie om een warehouse te exploiteren”, aldus algemeen directeur Ki-chan Nam. “Dankzij de optimale deepsea haveninfrastructuur en multimodale connecties met andere landen is Rotterdam dé ‘connected’ haven in Europa en daardoor de beste locatie voor Koreaanse logistieke ondernemingen om zaken te doen in Europa.”

Maarten de Wijs van Havenbedrijf Rotterdam is niet verrast door de interesse: “Het is de enig beschikbare ‘greenfield’-locatie in de Rotterdamse haven Het terrein bevindt zich op steenworp afstand van hoogfrequente deepsea-, shortsea-, binnenvaart- en spoorverbindingen.”

“Ook ligt het Distripark gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande Distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland.”

Kosten

Busan Port Authority heeft met Havenbedrijf Rotterdam afgesproken dat men het dc de komende vijftig jaar huurt tegenover een jaarlijkse som van circa 520.000 euro. Dat kost Busan Port Authority dus in totaal 26 miljoen euro. Busan wil de Zuid-Koreaanse concurrentiepositie verstevigen en zegt de Zuid-Koreaanse dienstverleners een tien procent lager tarief aan te kunnen bieden dan de concurrentie.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven