Marktnieuws

In het voorjaar van 2022 opent Kees Smit Tuinmeubelen de deuren van een derde vestiging in Venlo. Hiernaast is de tuinmeubelenspecialist nog volop bezig met de nieuwbouw van een distributiecentrum in Almelo, met een effectieve opslagcapaciteit van 85.000 vierkante meter.

“Het voelt erg dubbel om uitgerekend in deze periode, waarin ‘niet-essentiële winkels’ vanwege de coronamaatregelen tijdelijk hun deuren moeten sluiten (zoals ook wij) met het nieuws naar buiten te treden”, aldus algemeen directeur Henk Smit.

“Enerzijds zijn wij natuurlijk erg blij dat we overeenstemming hebben bereikt en de knoop hebben doorgehakt. Anderzijds realiseren wij ons ook dat er veel bedrijven zijn die zich in een heel ander vaarwater bevinden op dit moment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de horecaondernemers die hun deuren al maandenlang noodgedwongen dicht moeten houden. Dat is geen gemakkelijke opgave.”

Nieuwbouw in volle gang, maar nu al volgende stap

Smit: “Doordat de aanloopperiode naar de nieuwbouw van ons distributiecentrum wat langer duurde, volgen deze stappen elkaar nu versneld op. Een derde vestiging maakt deel uit van onze strategie, echter is het noodzakelijk om hier eerst op logistiek vlak klaar voor te zijn. Wij zijn namelijk al ruim driekwart jaar op zoek naar een geschikte locatie waarbij ik moet opmerken dat de onderzoeken die hiernaar gedaan zijn, al van een paar jaar daarvoor dateren. Tijdens de zoektocht is ons oog gevallen op een hele mooie locatie in de stad Venlo, waar wij in het voorjaar van 2022 onze deuren openen. Op dit moment is er nog een stadstuincentrum gevestigd in het pand dat wij gaan huren.”

Professionalisering

“Daar waar we voorheen veel beslissingen op onderbuikgevoel namen, hebben we nu steeds meer specialisten in huis, die ons onderbuikgevoel met data bevestigen of juist bekritiseren. Daarnaast brengen zij de nodige kennis en ervaring mee om onze organisatie verder te professionaliseren in de snelle groei die we doormaken. Natuurlijk vinden we het spannend om deze stap te zetten in deze wel heel bijzondere tijd, echter geloven wij in ons concept waarbij onze fysieke winkels en onze webwinkels elkaar versterken. Juist de combinatie maakt het krachtig. Het één kan, in onze ogen, niet zonder het ander.”

Werkgelegenheid

Smit: “Door deze stap komen er in Venlo naar schatting zo’n dertig werkplekken beschikbaar in het eerste jaar, een aantal dat in de opvolgende jaren kan uitgroeien. Dit betreffen ook parttime functies, gezien de piek in en om de weekenden en de gezonde druk die op het zomerseizoen ligt.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven