Magazijnautomatisering

Jungheinrich bouwt een nieuw geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr-Werke in Ehingen, Baden- Württemberg. Het nieuwe magazijn van Liebherr, één van ’s werelds grootste bouwers van mobiele kranen, gaat vanaf juni 2023 de wereldwijde distributie van onderdelen verzorgen.

Silo-hoogbouwmagazijn is hét hoogstandje

Het hart van de logistieke oplossing, die Jungheinrich uit één hand levert, is een zes-gangen geautomatiseerd silo-hoogbouwmagazijn met 18.000 palletplaatsen. Het magazijn heeft een lengte van 80 meter, is 75 meter breed en heeft een hoogte van 30 meter. Bovendien beschikt het over een bakken-shuttle-magazijn met driedubbeldiepe opslaglocaties voor in totaal 40.000 bakken, verdeeld over twee gangen.

Met deze logistieke oplossing benut Liebherr de beschikbare ruimte optimaal en kan het zijn handling van goederen optimaliseren. De bouwer van mobiele kranen wil met de ingebruikname van het nieuwe magazijn zorgen voor een constant hoge beschikbaarheid van zijn machines over de hele wereld.

Van telescoopkranen tot masten

Het productassortiment van de Liebherr-fabriek in Ehingen bestaat uit state-of-the-art telescoopkranen en vakwerkmasten op mobiele en rupsonderstellen. Het aanbod loopt uiteen van all-terrein mobiele kranen met 35 ton draagvermogen tot gigantische rupsbandkranen met 3.000 ton draagvermogen.

Naast de bouw van het silo-hoogbouwmagazijn en bakken-shuttle-magazijn levert Jungheinrich de conveyors voor pallets en bakken en zes magazijnkranen van zijn dochteronderneming MIAS. Elke magazijnkraan heeft twee lastopnamemiddelen, die zorgen voor een snelle opslag en overslag van Liebherr-onderdelen.

WMS en ERP werken samen

Het Jungheinrich Warehouse Management Systeem (WMS) stuurt in samenwerking met het ERP-systeem van Liebherr de automatische en manuele processen aan. Alle functies van het WMS zijn volledig afgestemd op de wensen en eisen van Liebherr. Dit omvat onder andere multi-order picking van onderdelen met pick-by/put-to-light en daaropvolgende consolidatie naar orderpallets.

De logistieke oplossing die Jungheinrich voor Liebherr ontwikkelt, is flexibel, eenvoudig uit te breiden en berekend op toekomstige groei. Jungheinrich is als enige partner aangetrokken om de planning, het ontwerp en de bouw van dit project uit te voeren en levert alle kennis uit één hand. 

Meer informatie: Jungheinrich Nederland

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven