Marktnieuws

Supply chain expert en hoogleraar Jack van der Veen van de Nyenrode Business Universiteit, spreker op de Logistiekdag 2019, benoemt de belangrijkste uitdagingen voor logistiek. “Organisaties in de logistiek en met logistieke activiteiten zullen voortdurend op zoek moeten naar nieuwe of verhoogde klantwaarde. Daartoe zijn er verschillende nieuwe mogelijkheden, zeker ook vanuit de enorme mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden.”

Volgens Van der Veen moet je daarbij denken aan Blockchain, Big Data, AI, Internet-of-Things, 3D-printen en Industry 4.0. Volgens hem is de belangrijkste vraag voor elke logistieke organisatie hoe je nieuwe business modellen kan ontwikkelen rond deze technologieën en methodieken.

Wat zijn de 3 belangrijkste uitdagingen voor logistiek?
“Ik zie dit als de 3 belangrijkste uitdagingen van dit moment:
1. Duurzaamheid:
People – bevlogenheid, inclusiviteit, terugdringen armoede en kinderarbeid.
Planet – Klimaat / broeikasgasreductie, Circulariteit / cradle-to-cradle en Energietransitie.
Profit -lange termijn, onderscheidend vermogen, klantwaarde.
2.  War for Talent:
Hoe binden en boeien we nieuwe generaties?
3. Sense & respond:
Flexibel kunnen inspringen op snel wijzigende omstandigheden. De omgeving is steeds meer VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Amgiuous). Logistiek wordt onderdeel van de end-to-end supply chain en steeds minder een op zich staande activiteit. Zeker ook gezien de servitization: bezit is uit, gebruik is in.”

Toekomst van warehousing

Flexibiliteit van warehouses met nieuwe technologieën, verduurzamen van het gebouw en de activiteiten en het vinden en behouden van personeel, zijn zeker ook leidend voor de toekomst van warehousing. De nieuwere en grootste distributiecentra in ons land zijn die voor de e-commerce of omni channel DC’s. Specifieke uitdagingen van integreren van e-commerce activiteiten voor het inrichten en managen, de retourlogistiek en het deel last mile distributie zijn belangrijke topics, die op 7 februari in Tiel geadresseerd worden in het congres Warehousing & Distributie, onderdeel van de Logistiekdag.

Met korting naar de Logistiekdag

Van der Veen is één van de sprekers op de Logistiekdag, het jaarlijks terugkerende topcongres waar 200+ logistieke directeuren, SC managers en specialisten samenkomen. Een netwerkevent waar toonaangevende verladers hun visie delen op logistieke vraagstukken en waar topbestuurders het gesprek aangaan over de toekomst van de logistiek. Als relatie van Warehouse Totaal ontvangt u nu 50 euro korting op uw inschrijving onder vermelding van WT50 via www.logistiekdag.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven