Marktnieuws

De Franse multinational Kering, eigenaar van onder meer het Italiaanse modehuis Gucci, laat een distributiecentrum bouwen in de Amerikaanse staat New Jersey. Het warehouse wordt 460.000 vierkante meter groot en zal daarmee net zo groot zijn als ongeveer acht voetbalvelden.

Het wordt na winkelcentrum Willowbrook het grootste pand in de gemeente, zo laat burgemeester Christopher Vergano weten: “Van de achterkant van het gebouw kun je niet eens helemaal naar de voorkant kijken, zo groot is het! Het is voor onze buurt een geweldig signaal dat een groot bedrijf zich hier wil vestigen”, aldus Vergano. In het nieuwe dc komen ongeveer 350 mensen te werken.

Kering is niet alleen eigenaar van Gucci, maar ook van modemerken als Alexander McQueen (Engeland), Brioni en Pomellato (Italië), Ulysse Nardin (Zwitserland) en Yves Saint Laurent (Frankrijk). In 2018 waren er bijna 30.600 voltijdwerknemers in dienst bij Kering en verdiende het bedrijf meer dan 13,6 miljard euro.

Belastingontwijking

Kering kwam vorig jaar nog in opspraak omdat men werd verdacht van belastingontwijking via Gucci. Het modehuis zou sinds 2002 tweeënhalf miljard euro aan belasting hebben ontweken via het distributiecentrum van Luxury Goods International, een dochter in het Zwitserse dorpje Cadempino.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven