Marktnieuws

Het Amerikaanse Boston Dynamics heeft een nieuwe robot ontwikkeld. Het gaat om de ‘Handle’, een machine die binnen het warehouse gebruikt kan worden om dozen op bijvoorbeeld pallets of rollenbanen te plaatsen. De beelden van de Handle gaan de wereld over. Bekijk hieronder een video.

Struisvogel

De Handle wordt op social media veelvuldig vergeleken met een struisvogel. De robot lijkt inderdaad wel wat weg te hebben van een loopvogel met krachtige, lange en onbevederde poten. Daarnaast kan een struisvogel zo snel lopen als een auto en onderscheidt de Handle zich als een oplossing die razendsnel kan picken. De Handle beweegt zich immers op twee wielen voort en de ‘bek’ is voorzien van zuignappen.

In de Handle is een ‘zichtsysteem’ verwerkt waardoor de robot zelf kan zien welke doos er gepickt en geplaatst moet worden. De dozen in bovenstaande video wegen ongeveer vijf kilo, maar de robot kan dozen tot vijftien kilo verwerken. Dit Handle-model werkt met pallets die 1,2 meter diep en 1,7 meter lang zijn.

De Handle is nog een prototype, maar is wel speciaal ontwikkeld voor de logistieke sector. Of er logistieke bedrijven zijn die de Handle in gebruik willen nemen, is op dit moment onbekend.

Boston Dynamics

Het Amerikaanse Boston Dynamics is gespecialiseerd in engineering en robotica. Boston Dynamics, dat een dochteronderneming is van het Japanse conglomeraat SoftBank Group en een hoofdkantoor heeft in Massachusetts, produceerde eerder al robots die kunnen rennen, salto’s kunnen maken en deuren kunnen openen.

Social media

Op social media, waaronder Twitter, wordt er enthousiast gereageerd op de presentatie van de Handle. Warehouse Totaal zet een aantal reacties op een rij:

https://twitter.com/WvNoort/status/1111614202844712966
https://twitter.com/finteched/status/1115155003159789569

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven