Marktnieuws

Plain Vanilla Investments investeert in Begra Group, een van de grootste leveranciers van magazijnstellingen in Nederland.

Directeur van Begra is Jorg Zwaans, die het Osse bedrijf in 2007 van zijn vader overnam. Vooral dankzij een succesvolle internetstrategie heeft de ondernemer Begra doen uitgroeien tot een van de marktleiders in de branche. Zwaans en zijn compagnon Mathijs Strik blijven aan de onderneming verbonden.

15.000 magazijnen

Behalve op de Nederlandse markt, is Begra ook actief in Vlaanderen en Duitsland. Het bedrijf richt jaarlijks ruim 15.000 magazijnen in: van kleine tot heel grote. Ondanks de coronacrisis verwacht Begra dit jaar een flinke groei van de omzet en winstgevendheid te realiseren.

Op weg naar Duitsland

Met Plain Vanilla Investments als partner wil Begra op korte termijn een eigen vestiging in Duitsland openen. Ook worden de activiteiten van dochteronderneming Logirent (verhuurder van palletstellingen) fors uitgebreid. Het bedrijf sluit verdere groei door het doen van overnames niet uit.

Nieuwe concepten

Zwaans: “Samen met onze medewerkers, klanten en leveranciers hebben we sinds onze start in 2002 een prachtige positie in Nederland opgebouwd. Veranderend bestelgedrag van consumenten, een trend naar steeds kortere levertijden en fijnmazigere distributie vragen om nieuwe concepten in magazijninrichting. We zien dan ook veel mogelijkheden om verder te groeien.”

Kortere contracten

“De Duitse markt is klaar voor een Begra-vestiging en de introductie van onze webwinkels. En de beweging naar kortere contracten tussen logistieke dienstverleners en hun klanten leidt tot steeds meer vraag naar het huren van stellingen en andere magazijnbenodigdheden.”

Meer informatie: Begra Magazijninrichting BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven