Marktnieuws

Na de overname door de Kion Group heeft Dematic vandaag zijn plannen aangekondigd voor de integratie van Egemin Automation in zijn organisatie. De integratie zal voltooid worden tegen eind 2017 en zal volgens Dematic resulteren in de grootste aanbieder van automatisch geleide voertuigen (AGV).

De integratie van Egemin zal volgens Dematic – dat zich afficheert als wereldleider op het gebied van geïntegreerde automatiseringstechnologie voor de optimalisering van de supply chain – ook haar mogelijkheden op het gebied van systeemintegratie in Europa perfect aanvullen. “Door de combinatie van technologie, talent en ervaring krijgen klanten nog sterkere troeven in handen voor magazijnautomatisering en AGV-oplossingen.” Egemin Automation werd eerder in 2015 door Kion overgenomen.

Eerste stap

In de eerste van de twee grote integratiestappen zal Dematic de ‘Mobile Automation Center of Excellence (COE)’ creëren. Dit Center of Excellence zal de AGV-producten van Dematic, Egemin en NDC (recente technologie-overname van Dematic in Australië) combineren in een wereldwijd actieve groep. Het COE zal ook de vloerkettingbaansystemen van Egemin (E’tow) omvatten.
Het hoofdkantoor van de Mobile Automation COE zal gevestigd zijn in Holland, Michigan (VSA), de huidige vestiging van Egemin Noord-Amerika, en zal geleid worden door Tom Kaminski, de voormalige CEO van Egemin Noord-Amerika. Andere vestigingen van de COE omvatten de bestaande Egemin Automation-locaties in België (Zwijndrecht), Nederland (Gorinchem), Duitsland (Bremen) en Frankrijk (Heillecourt), en de Dematic-locaties in China (Shanghai) en Australië (Belrose).

Wereldleider

Jeff Moss, CEO Dematic International, licht toe: “Als onderdeel van de Kion Group, zullen Dematic en Egemin de positie van Kion als wereldleider en zijn continue investeringen in heftrucktechnologie verder versterken. Samen zullen we een ongeëvenaard niveau van expertise, technologie en producten van wereldklasse aanbieden aan onze klanten. Door onze drie topmerken in AGV’s te combineren is de Mobile Automation groep van Dematic vandaag de echte wereldleider geworden op het gebied van innovatieve AGV- en magazijntechnologieën die de supply chain verder zullen optimaliseren”, vervolgt Moss. “Samen kunnen we de markt een unieke combinatie aanbieden van automatisering en industriële softwareoplossingen die de efficiëntie van medewerkers sterk zal verbeteren en de investeringen van de klant tot een minimum zal beperken.”

Dematic Central Europe

In de tweede integratiestap zullen Egemins activiteiten in magazijnautomatisering (E’wds) blijven opereren vanuit Zwijndrecht, België. Ze zullen worden geïntegreerd in de Dematic Central Europe-organisatie en rapporteren aan Barbara Wladarz, Managing Director, Central Europe. Het Benelux-team zal magazijn- en distributieoplossingen blijven ontwerpen en leveren in alle Europese regio’s. “Het ruimere gamma zal marktoplossingen aanbieden met onder meer palletmagazijnsystemen en gestandaardiseerde transport- en sorteeroplossingen voor de diverse vereisten van markten zoals de voedingsindustrie, farmaceutische industrie, distributie & logistiek, productie en de maakindustrie”, aldus Dematic in een verdere toelichting.
“De huidige klanten van Egemin Automation zullen voordeel halen uit deze integratie omdat de nieuwe en verbrede organisatie dankzij de sterktes van Dematic nog meer oplossingen en support zal kunnen aanbieden”, verklaart Jan Vercammen, Managing Director van de Egemin Group. Hij verduidelijkt: “Ons portfolio met intralogistieke oplossingen is exponentieel gegroeid en ons wereldwijd netwerk voor klantenservice kan enorme voordelen bieden aan onze klanten en aan de klanten van onze klanten.”
Jan Vercammen neemt de nieuwe functie op van Vice President Business Development, Dematic International. Hij moet nieuwe groeimogelijkheden ontwikkelen en best practices in kaart brengen en vereenvoudigen in alle internationale regio’s waar Dematic actief is in Europa, China en de ANZA-regio.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven