Marktnieuws
Vergelijkbare automatische smallegangentruck.
Vergelijkbare automatische smallegangentruck.

Jungheinrich heeft een bijzonder automatisch magazijn opgeleverd aan ESM Ertl Systemlogistik in Minden. Voor het invoeren van pallets in de automatische opslag van ESM Ertl zijn voor het eerst geen conveyors meer nodig, maar wordt gebruik gemaakt van een innovatief overgavestation.

De automatische opslag van ESM Ertl Systemlogistik is gebaseerd op een ‘gewoon’ smalle gangen magazijn. De stellingen (13,5 meter hoog, 14 gangen) bieden plaats aan 13.000 pallets. Zeven gerobotiseerde smalle gangentrucks met telescoopvorken verzorgen de in- en uitslag. Het vervoer van de goederenontvangst naar het opslagsysteem vindt plaats met manuele reachtrucks.

Overgavestations

Waar voorheen conveyors nodig waren voor de handmatige overdracht van pallets aan een automatisch systeem, heeft Jungheinrich voor ESM Ertl relatief eenvoudige overgavestations ontwikkeld. Op de overgavestations is een nieuw, speciaal contourcontrolesysteem geïntegreerd. De sensors op de overgavestations zorgen voor een soepele en veilige handling van pallets van alle afmetingen. Het is de eerste keer dat het innovatieve contourcontrolesysteem wordt toegepast.

Onbeperkt inzetbaar

Sensoren voorkomen dat manuele en automatische trucks elkaar blokkeren bij ESM Ertl, waardoor het logistieke systeem ook bij grote drukte efficiënt blijft functioneren. In het geval van ESM Ertl zorgen stroomgeleiders ervoor dat de gerobotiseerde trucks onbeperkt inzetbaar zijn, 24 uur per dag. Daardoor is het logistieke centrum nu in staat om met zeven smalle gangen trucks maar liefst 3.000 pallets per dag om te slaan.

Meer informatie: Jungheinrich Nederland

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven