Marktnieuws

De komende vier, vijf jaar wordt er naar schatting 8,8 miljard euro geïnvesteerd in de logistieke sector van India, verwacht JLL India. De Indiase tak van de Brits-Amerikaanse multinational die gespecialiseerd is in commercieel vastgoed schrijft dat in The Economic Times.

Nederland past vier keer in extra warehousingruimte India

Tot 2022 zal er 200 miljoen vierkante meter extra vrijkomen aan logistieke ruimte. Daar past Nederland al zeker vier keer in. Het totale aanbod aan logistieke ruimte in India zal over circa drie jaar zijn verdubbeld, aldus Jones Lang LaSalle.

De belangrijkste verklaring voor de groei van de logistiek in India is het feit dat e-commercebedrijven hun activiteiten door het hele land uitbreiden. Dat leidt tot een grotere vraag naar vierkante kilometers en het aanbod zal zich daar op aanpassen, verwacht het vastgoedconcern.

Onderzoeksbureau Netscribes concludeerde vorig jaar al dat de warehousingmarkt in India klaar is voor aanzienlijke groei.

‘Tier-II-steden’

Bedrijven zoeken hun heil niet alleen meer in steden als Delhi en Mumbai, maar ook in zogeheten ‘tier-II-steden’ als Coimbatore, Guwahati, Lucknow, Jaipur en Ludhiana. “De sector van de warehousing en logistiek is sinds 2017 gestaag gegroeid”, reageert directeur Narayan Srivinas van JLL India.

“Gestructureerde hervormingen zoals de implementatie van de Goods and Services Act (een grootschalige belastinghervorming, red.), de oprichting van een departement voor logistiek van het ministerie van Handel en Industrie en andere beleidsveranderingen hebben direct of indirect geleid tot groei van de sector”, besluit Srivinas.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven