Marktnieuws

ifm electronic neemt GIB NL over

ifm electronic heeft GIB NL overgenomen.

Voor de verwezenlijking van Smart Industry heeft ifm electronic de Duitse SAP-partner GIB overgenomen. De overname wordt momenteel wereldwijd geïntroduceerd via de ifm vestigingen, waaronder in Nederland onder de naam GIB NL.

De uitbreiding komt voort uit de intensieve samenwerking op het gebied van Industry 4.0 proposities tussen de Duitse bedrijven SAP AG en ifm electronic. De samenwerkende bedrijven streven ernaar om het hart van de industriële automatisering, de PLC (Programmable Logic Controller) en SAP ERP samen te brengen, ofwel van sensor tot SAP.

Kortere doorlooptijd

GIB is ruim 25 jaar actief als ontwikkelaar van SAP gecertificeerde software voor de optimalisatie van de interne Supply Chain. De complete GIB Suite is een goede aanvulling op SAP ERP voor Forecasting, Demand planning, voorraadoptimalisatie/ voorraadreductie, materiaal- en productieplanning. Door het inzicht verkregen met de GIB Suite wordt besparingspotentieel op voorraadniveau snel en duurzaam gevonden, de servicelevels verbeterd en de productie doorlooptijd verkort.

Optimaliseren van voorraad

Door de introductie van GIB NL worden de diensten voor ifm klanten aangevuld. Met de GIB software Suite worden belangrijke MRP functionaliteiten en methodes voor het optimaliseren van voorraad en logistieke processen toegevoegd aan de SAP ERP standaard. Daarnaast bieden GIB NL en ifm electronic een end-to-end oplossing aan om sensor data in SAP te integreren. Dit zijn slimme oplossingen voor onder andere: Predictive Maintenance, Energy Data Management (EDM) en Track & Trace toepassingen. Door de overname van GIB wordt het voor ifm klanten mogelijk om gegevens uit te wisselen tussen hun SAP ERP en de heterogene wereld van sensoren, controllers en machines.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven